Meleşcanu: Situaţia din Austria este discriminatorie. Guvernul ia în considerare să se adreseze Curţii de Justiţie a Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.ro
FOTO gov.ro

Ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu a declarat, duminică seară, la Digi 24, că indexarea alocaţiilor copiilor nerezidenţi ai muncitorilor din Austria este un caz de discriminare, iar Guvernul României ia în considerare să se adreseze Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

„Pentru unii chiar s-au mărit alocaţiile, pentru cei din Suedia, iar pentru alţii s-au redus în funcţie de veniturile din ţara respectivă. Este un caz clar de discriminare, pentru că românii care locuiesc în Austria plătesc impozite şi taxe ca orice alt cetăţean. Ei contribuie la bugetul statului respectiv. Luăm în considerare posibilitate să ne adresăm Curţii Europene de Justiţie pe această temă”, a afirmat Teodor Meleşcanu, duminică seară la Digi 24, potrivit Mediafax.

Ministerul pentru românii de Pretutindeni a transmis, sâmbătă, că indexarea alocaţiilor copiilor nerezidenţi ai muncitorilor din acest stat nu reflectă principiul egalităţii şi nediscriminării. Ministrul Natalia Intotero a spus că va fi discutată situaţia la reuniunile din cadrul Preşedinţiei Consiliului UE.

La rândul lor, reprezentanţii MAE consideră că legea privind ajutarea nivelului alocaţiilor pentru copiii nerezidenţi ai muncitorilor din Austria, intrată în vigoare la începutul anului, este o decizie care contravine legislaţiei UE, şi creează o situaţie discriminatorie, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Decizia privind reducerea alocaţiilor plătite de statul austriac cetăţenilor UE ai căror copii se află în statele de origine a fost adoptată de Parlamentul de la Viena la 24 octombrie 2018 şi a intrat în vigoare la începutul anului 2019.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite