Toader îl va acţiona în judecată pe Ponta: „Ordinea de zi din marţea neagră a fost modificată direct în plen. Ponta minte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL FOTO Mediafax
Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL FOTO Mediafax

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, anunţă că îl va acţiona în judecată pe premierul Victor Ponta pentru că a compromis Opoziţia atunci când a spus că a existat o întâlnire a liderilor de grup privind ordinea de zi din marţea neagră a Parlamentului. Toader spune că legile controversate din data de 10 decembrie au fost incluse pe ordinea de zi direct în plen.

„Nu am participat la nici o întâlnire formală, informală sau negociere, cu nici unul dintre liderii USL, aşa cum minte Victor Viorel Ponta, dorind să mă compromită, atât pe mine personal, cât şi opoziţia în ansamblu. Ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor din data de 10 decembrie 2013 a fost modificată şi completată direct în plen, la începerea lucrărilor, prin solicitarea Liderului Grupului parlamentar al PSD, domnul Marian Neacşu. Atunci au fost incluse pe ordine de zi 5 proiecte legislative noi, sub rezerva primirii rapoartelor de la comisiile permanente“, afirmă Mircea Toader.

Liderul deputaţilor PDL susţine că îl va întâlni pe Victor Ponta în instanţă. „Nici eu şi nici colegii mei nu am intrat în posesia rapoartele respectivelor proiecte legislative! Pentru aceste motive îmi rezerv dreptul de a-l acţiona în instanţă pe Victor Viorel Ponta care vrea să mă compromită, atât pe mine personal, cât şi opoziţia în ansamblul ei“, anunţă Mircea Toader.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că nu era musai să ştie de tot ce votează Parlamentul pentru că Legislativul este şeful Guvernului. Afirmaţia premierului vine în contextul în care preşedintele Train Băsescu a declarat că liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta au ştiut de modificările aduse Codului Penal de Parlament.

„Dincolo de declaraţiile politice, vă spun că nu trebuia neapărat să ştiu eu de tot ce votează Parlamentul. Parlamentul este şeful Guvernului, şi nu invers“, a afirmat Ponta.

Premierul a mai spus că, referitor la Codul penal, a avut vineri o discuţie cu preşedintele Camerei Valeriu Zgonea şi acesta l-a informat că toate legile, inclusiv Codul Penal, au fost discutate în comitetul liderilor de grup, în care au fost prezenţi toţi liderii grupurilor parlamentare, iar aceştia au decis includerea lor pe ordinea de zi a Camerei. Premierul a arătat că legea amnistiei este singura despre care ştia

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite