Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României: Acord pentru un format de lucru comun în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO Shutterstock
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO Shutterstock

PSD anunţă că a stabilit un format de lucru comun cu Coaliţia pentru Dezvoltarea României dedicat susţinerii investitorilor români în Parlament.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a avut marţi o întâlnire cu reprezentanţi ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR). Cu prilejul acestui eveniment, cele două părţi au discutat modalităţile concrete prin care PSD poate transpune la nivel legislativ priorităţile mediului de afaceri, ca parte a efortului de sprijinire a sectorului privat în contextul pandemiei şi crizei economice, anunţă Biroul de presă al PSD.

Conform comunicatului, cele două părţi au stabilit un format de lucru comun pentru sprijinirea investitorilor români în Parlament. Este vorba de un format de lucru comun la nivel de experţi, dar şi în cadrul comisiilor de specialitate din Parlament.

Totodat, precizează comunicatul, „au fost trecute în revistă o serie de proiecte legislative în domeniul sănătăţii, educaţiei, agriculturii sau turismului asupra cărora PSD şi Coaliţia pentru Dezvoltarea României vor avea consultări şi puncte de vedere comune”.

„Pandemia a dezvăluit cel mai bine vulnerabilităţile cu care se confruntă statul în acest moment. Şi cred că una dintre problemele majore care au stat în calea unei reacţii mai rapide la problemele generate de criză a fost administraţia greoaie. De aceea, consider că trebuie să folosim experienţa sectorului privat pentru a aplica şi la stat măsuri concrete de debirocratizare, transparentizare şi digitalizare. Este singura variantă pentru ca statul să nu mai fie doar reactiv, ci să prevină anumite probleme şi crize din societate”, a declarat Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite