Marcel Ciolacu, despre taxa de solidaritate în 2022: Nu ştiu. E posibil să nu fie nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu FOTO Shutterstock
Marcel Ciolacu FOTO Shutterstock

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat că taxa de solidaritate propusă de UDMR şi susţinută de social-democraţi a rămas în discuţie în coaliţia de guvernare şi a adăugat că este posibil să nu fie nevoie de o astfel de taxă.

„Avem în continuare această discuţie, staţi să vedem cifrele bugetare, dar noi am prins în programul de guvernare foarte clar că vom vorbi anul viitor dacă se impun noi taxe sau nu. Oricum, orice taxă care hotărăşte coaliţia să fie prinsă şi modificat Codul fiscal are un termen de şase luni până intră în vigoare, conform legii”, a explicat Marcel Ciolacu, după şedinţa de miercuri a coaliţiei de la Parlament.

Chestionat dacă anul viitor va exista această taxă, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu ştiu. Este posibil să nu fie nevoie de o astfel de taxă”.

Liberalii se opun instituirii acestei taxe, după cum a precizat şi premierul Nicolae Ciucă. Şeful Guvernului a subliniat că Guvernul aplică în prezent programul de guvernare, iar în acest program nu există nicio taxă de solidaritate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite