Marcel Ciolacu anunţă că PSD va face un buget paralel: Le vom arăta românilor că există bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat că formaţiunea sa lucrează la formarea unui „buget alternativ” care să demonstreze că există bani „astfel încât să nu fie îngheţate nici pensiile şi nici salariile. Acesta a criticat apoi Guvernul pe motiv că nu a venit în Parlament să vorbească despre bugetul pe 2021, care, în opinia sa, va veni în februarie. „Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată în România”, a adăugat acesta.

„Noi vom veni săptămâna viitoare cu un buget alternativ şi le vom arăta românilor că există bani în bugetul României, astfel încât să nu fie îngheţate nici pensiile şi nici salariile”, a declarat Ciolacu duminică, la România TV.

Liderul PSD a criticat apoi Guvernul după ce premierul Florin Cîţu a anunţat că Executivul a început pregătirea bugetului pentru 2021, şi că acesta ar putea fi votat în Parlament pe 4 februarie.

„Noi i-am întrebat şi i-am chemat în Parlament să ne dea aceste răspunsuri, dar nu le-am primit nici până astăzi. Noi nu avem până acum bugetul exact, vor veni cu el în februarie, asta înseamnă că toate investiţiile, mai ales la autorităţile locale, sunt în acest moment compromise. Primăriile vor avea buget doar în aprilie, dacă se intră cu bugetul în februarie în Parlament. Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată în România”, a mai declarat Ciolacu.

Cu toate astea, în 2019, bugetul pe anul respectiv a fost votat în Parlament abia pe 15 februarie.

Mai departe, liderul PSD acuză Guvernul că „a minţit” Comisia Europeană privind inserţia de capital.

„Mare problemă a Guvernului Cîţu este că a minţit Comisia Europeană. Ei au spus că au făcut o inserţie de capital în economia României, iar Comisia Europeană le-a atras atenţia că este o minciună. Suntem pe ultimul loc în România în privinţa acestei inserţii de capital. S-au împrumutat cu 34 de miliarde de euro, dar numai domnul Cîţu şi cu domnul Orban ştiu unde s-au dus aceşti bani”, a conchis Marcel Ciolacu.

Premierul Florin Cîţu a afirmat vinerea trecută că de câteva zile circulă o ştire falsă cu privire la o scrisoare a Comisiei Europene trimisă către Mininisterul de Finanţe. Şeful Executivului spune că documentul este în limba engleză, ceea ce este o barieră pentru PSD.

„PSD continua campania de fake news. De câteva zile circulă un fake news despre o scrisoare a CE pentru Ministerul Finanţelor din România. Există o singură explicaţie pentru acest fake news. Scrisoarea este în engleză iar la PSD este clar o barieră acest lucru”, a precizat Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite