Manfred Weber îi atacă pe „cretinii” de extremă dreapta şi-i cere lui Timmermans să sancţioneze PSD

Manfred Weber îi atacă pe „cretinii” de extremă dreapta şi-i cere lui Timmermans să sancţioneze PSD

Manfred Webber FOTO Getty Images

Liderul grupului europarlamentar conservator Manfred Weber afirmă că acţionează pentru a-i priva pe „cretinii” din partide de extremă dreapta de orice responsabilitate politică, citând-o pe Marine Le Pen, şi îl critică pe vicepreşedintele Comisiei Europene (CE) Frans Timmermans pentru că că nu sancţionează Partidului Social Democrat (PSD) din România şi pe social-democraţii maltezi, într-un interviu publicat vineri, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Majoritatea mea de mâine este de centru”, a clamat bavarezul, care candidează la succesiunea preşedintelui Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, într-un interviu acordat cotidianului german Süddeutsche Zeitung.

„Mă bat exact pentru asta, pentru a face astfel încât cretini de dreapta ca cei de la AfD”, Alternativa pentru Germania, un partid german de extremă dreapta, ”sau ca cei din partidul lui (Marine) Le Pen să nu obţină vreo responsabilitate politică”, a declarat el.

În această privinţă, el a exclus orice colaborare cu Partidul Lege şi Justiţie (PiS, conservatori, eurosceptici, xenofobi) din Polonia sau cu Liga (extremă dreapta) a vicepremierului Matteo Salvini, care guvernează în Italia alături de Mişcarea Cinci Stele (M5S, antisistem, populişti).

În urma unor îndelungate tergiversări, Partidul opular European (PPE) a sfârşit prin a suspenda provizoriu, fără să-l excludă, Partidul Fidesz al premierului suveranist ungar Viktor Orban, în urma unor derapaje şi unor atacuri la adresa statului de drept.

Manfred Weber i-a invitat totodată pe social-democraţii din Parlametul European (PE) şi pe candidatul lor Frans Timmermans să-şi facă curăţenie în interior şi să sancţioneze partide-problemă.

„Eu văd că el (Timmermans) nu ridică nici măcar degetul mic împotriva social-democraţilor din România, care sunt pe cale să legalizeze în parte corupţia”, a denunţat el.

Manfred Weber consideră, de asemenea, partidul social-democrat maltez un partid cu probleme, în contextul în care ancheta în vederea elucidării asasinării jurnalistei specializate în cazuri de corupţie Daphne Caruana Galizia s-a blocat, în opinia sa, şi al unei implicări a mafiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările