Macovei: Nu este nevoie de cvorum nici pentru citire, nici pentru prezenţă la şedinţa de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei face ordine şi în Uniunea Europeană
Monica Macovei face ordine şi în Uniunea Europeană

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că nu este nevoie de cvorum "nici pentru prezenţă, nici pentru citire" la şedinţa de astăzi, în care se citeşte decizia Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie.

"În plus, în această şedinţă nu se poate lua nicio decizie de către Parlament cu privire la referendum. Doar se citeşte dispozitivul hotărârii Curţii Constituţionale", a mai scris Macovei pe Facebook.

Democrat-liberala susţine că articolul 39 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţuilor şi Senatului specifică clar care sunt situaţiile în care e nevoie de cvorum.

La respectivul articol se precizează: "În toate cazurile în care Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţe comune, adoptă legi, hotărâri sau moţiuni, trebuie să fie prezenţi cel putin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului". "Niciuna dintre situaţiile menţionate în Regulament nu se aplică în cazul citirii deciziei CCR", sublinează Monica Macovei în postarea ei pe Facebook.

Europarlamentarul consideră că, după publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial, "se închide o primă etapă a crizei politice".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite