Liderul deputaţilor UDMR se retrage din viaţa politică

Liderul deputaţilor UDMR se retrage din viaţa politică

Mate Andras, pe vremea când era consilier. FOTO Arhivă Adevărul

Deputatul Mate Andras, liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că se retrage din viaţa politică şi că nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Am împlinit 20 de ani vechime în politică. Am început în 1996, am fost patru ani consilier local şi sunt de 12 ani în Parlament. Am luat decizia să îmi schimb activitatea şi să nu mai candidez pentru un nou mandat de deputat. Mă retrag din politică, urmând să mă dedic familiei şi carierei de avocat. Rămân lider al grupului UDMR din Camera Deputaţilor până la sfârşitul mandatului şi rămân şi simplu membru al UDMR. Nu mai vreau nicio funcţie, nici în UDMR, nici în Parlament şi nici altundeva", a menţionat Mate Andras, informează Agerpres.
 
El a mai spus că propune ca pentru alegerile parlamentare, în judeţul Cluj "candidaţii UDMR să fie aleşi în urma unor pre alegeri la care să participe toţi maghiarii, nu să fie desemnaţi candidaţi de către o sută de oameni dintr-un for de conducere“, a mai spus Mate Andras duăî 12 ani de mandat. 
 
Mate Andras este printre parlamentarii care în ultimul mandat a susţinut şi proiecte controversate. Printre acestea se află şi „Legea avocaturii“, iniţiată de parlamen Legea interzice procurorilor să mai ridice înscrisuri, să pună sub sechestru, ori să dispună confiscarea unor probe precum corespondenţa dintre client şi avocat.
Procurorii nu vor mai putea confisca calculatoarele sau telefoanele mobile aparţinând avocaţilor, chiar dacă pe aceste aparate ar conţine probe relevante pentru anchetă. În plus, judecătorii sunt obligaţi să-i notifice pe avocaţi dacă au autorizat interceptarea telefoanelor acestora.tari-avocaţi de la toate partidele, care prevede, printre altele, obligativitatea ca avocatul să fie informat imediat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările