PNL îşi alege echipa de conducere. Cine sunt favoriţii şi cine nu are contracandidat. Val de retrageri din competiţie

PNL îşi alege echipa de conducere. Cine sunt favoriţii şi cine nu are contracandidat. Val de retrageri din competiţie

Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalii îşi aleg duminică secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii. Iulian Dumitrescu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode, favoriţi pentru posturile de prim-vicepreşedinţi; Dan Vîlceanu, pentru cel de secretar general.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Laurenţiu Leoreanu s-a retras din cursa pentru funcţia de vicepreşedinte pentru administraţie. Singurul candidat rămâne Florin Roman.
 
UPDATE Pentru funcţia de vicepreşedinte pe siguranţă naţională candidează Nicolae Ciucă şi Cristian Chirteş. Ciucă nu a vrut să mai ia cuvântul pentru a se prezenta. 
 
UPDATE Vlad Nistor şi-a anunţat retragea din competiţia pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pentru politici publice. Contracandidat era Gheorghe Flutur.
 
UPDATE Mai mulţi membri ai echipei Orban s-au retras din competiţie. Cel mai cunoscut este Virgil Guran, care nu va mai candida pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Însă rămâne candidat pentru funcţia de vicepreşedinte regional: „Ne întâlnim la negoceri. Poate merit un vot în plus pentru că am scurtat Consiliul Naţional cu patru ore”.
 
S-au mai retras Sabin Sărmaş, Garofil Dragoş, Marşalîc Jaro, Oros Adrian, Ervin Molnar, Ioan Turc şi Vlad Pufu
 
UPDATE Pentru funcţia de secretar general al PNL este un singur candidat, Dan Vîlceanu. De altfel, SG-ul este confirmat prin vot, la propunerea preşedintelui. „Huiduieli la adresa colegilor şi cereri de demisie la adresa Guvernului nu ar trebui să mai avem”, a declarat Vîlceanu. 
 
De asemenea, Iulian Dumitrescu nu are contracandat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pe care o vizează, adica responsabil pentru mediul de afaceri. 
 
 
***
 
Consiliul Naţional al PNL se reuneşte duminică, pentru a alege secretarul general, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii şi pe ceilalţi membri ai Biroului Executiv al partidului, după ce Florin Cîţu a fost ales de Congres preşedinte al formaţiunii. Printre cei susţinuţi de Cîţu se numără Dan Vîlceanu - secretar generalşi Iulian Dumitrescu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode pentru funcţiile de vicepreşedinţi,
 
Potrivit informaţiilor carse au circulat înaintea Congresului PNL, lista susţinută de Florin Cîţu pentru componenţa Biroul Executiv îi include pe Dan Vîlceanu - secretar general, Iulian Dumitrescu -prim-vicepreşedinte,Rares Bogdan -prim-vicepreşedinte, Gheorghe Flutur -prim-vicepreşedinte, Lucian Bode -prim-vicepreşedinte.
 
Pentru funcţiile de vicepreşediţi în echipa Cîţu figurau Nicolae Ciucă, Alexandru Muraru, Alin Nica, Alin Tişe, Cristian Buşoi, Robert Sighiartău, Daniela Câmpean, Sorin Câmpeanu, George Stângă, Pavel Popescu, Gheorghe Falcă, Florin Roman iar ca vicepreşedinţi coordonatori ai comisiilor de specialitate figurau: Virgil Popescu - vicepreşedinte Economie, Mircea Fechet - vicepreşedinte Mediu, Florin Roman - vicepreşedinte Administraţie, Monica Anisie -vicepreşedinte Români de Pretutindeni, Alina Ghorghiu vicepreşedinte Grupuri Vulnerabile şi Minorităţi, Adrian Cozma - vicepreşedinte Tineret şi Sport
 
În ceea ce priveşte posturile de vicepresedinti pe regiunile de dezvoltare, pe listă se regăseau:: Ionel Bogdan - vicepreşedinte Nord Vest, Nelu Tătaru - vicepreşedinte Nord Est, Ciprian Dobre - vicepreşedinte Centru, Marcel Vela - vicepreşedinte Vest, Gigel Ştirbu - vicepreşedinte Sud Vest, Silviu Coşa - vicepreşedinte Sud Est, Hubert Thuma - vicepreşedinte pentru regiunea Bucureşti - Ilfov.
 
De asemenea, Stelian Bujduveanu figura pentru funcţia de trezorier.
 
Din tabăra Orban, posibili candidaţi sunt Virgil Guran, Adrian Veştea, Vlad Nistor.
 
BEx este organismul permanent de conducere a activităţii partidului între două şedinţe consecutive ale BPN
Conform Statutului PNL, în prima şedinţă a Consiliului Naţional, convocată după Congres,sunt aleşi prin votul secret al majorităţii delegaţilor, secretarul general, la propunerea presedintelui, prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii, membrii BEx şi trezorierul.
 
Candidaturile se depun pe funcţii, în scris, la Secretariatul General. 
 
Alegerea se face succesiv: în prima etapă secretarul general, la propunerea presedintelui, si prim-vicepreşedinţii, în a doua etapă vicepresedintii, membrii, trezorierul şi membrii CA şi CNRC.
 
În cadrul unei etape de vot, candidatii vor opta pentru o singură funcţie.
 
Se întocmeşte 1 buletin de vot pe care se înscrie candidatul propus de preşedinte la funcţia de secretar general. Secretarul general este ales cu majoritatea voturilor valabil exprimate. 
 
Se întocmesc 4 buletine de vot pe care se înscriu candidaţii la funcţiile de prim-vicepreşedinte, pe fiecare domeniu de responsabilitate. Sunt aleşi prim-vicepreşedinţi, pe fiecare domeniu, candidaţii care au întrunit cel mai mare număr de voturi; 
Se întocmesc 8 buletine de vot, câte unul pentru fiecare departament, pe care se înscriu candidaţii la funcţiile de vicepreşedinţi responsabili pentru departamente. 
 
Se întocmesc 8 buletine de vot pe care se înscriu candidaţii pentru funcţiile de vicepreşedinţi responsabili pentru regiuni de dezvoltare.
 
Se întocmeşte 1 buletin de vot cu candidaţii la funcţia de trezorier.
 
Sunt aleşi vicepreşedinţi responsabili pentru departamente candidaţii care au întrunit cel mai mare număr de voturi, pentru departamentul respectiv.
 
Buletinele de vot pentru funcţiile de vicepreşedinţi responsabili pentru regiunile de dezvoltare vor fi votate de delegaţii din organizaţiile aparţinând regiunii de dezvoltare respective. Sunt aleşi vicepreşedinţi responsabili pentru regiunile de dezvoltare candidaţii care au obţinut cel mai mare număr de voturi în fiecare regiune.
Este ales trezorier candidatul cu cel mai mare număr de voturi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările