Klaus Iohannis a numit noul şef al Misiunii Permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis l-a acreditat miercuri pe Stelian Stoian în calitate ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Misiunii Permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena. Noul reprezentant al ţării este un fost ambasador la NATO.

Klaus Iohannis a semnat miercuri mai multe decrete, printre care:

„Decret privind acreditarea domnului Stelian Stoian în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, şef al Misiunii Permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena;

Decret privind acreditarea doamnei Monica-Mihaela Ştirbu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federativă a Braziliei, şi în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Surinam, cu reşedinţa la Brasilia”, informează Administraţia Prezidenţială. 

Stelian Stoian şi-a început cariera în cadrul Ministerului de Externe în 1991, ocupând mai multe funcţii până ce, în 2006, a fost numit ambasadorul României pe lângă Consiliul Europei, iar apoi, din octombrie 2013, ambasadorul ţării la NATO. 

Monica-Mihaela Ştirbu a condus Consulatul General al României la Bilbao-Spania, a fost ambasadorul ţării în Chile şi, ulterior, ambasador în Brazilia, numită în mai 2021. Înainte de funcţiile deţinute în plan extern, Monica Ştirbu a activat în calitate de parlamentar, aleasă pe listele Alianţei Dreptate şi Adevăr PNL-PD în 2005.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite