Klaus Iohannis, despre plângerea PSD la CNA: Preşedintele României nu poate fi cenzurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a venit cu o replică miercuri, după ce PSD a făcut o plângere la CNA ca urmare a declaraţie de presă pe care şeful Statului a avut-o marţi seară. „Sunt convins că PSD s-a supărat foarte tare pentru că aseară am spus lucrurilor pe nume”, a afirmat Iohannis.

„Ca şi preşedinte al României mă simt chemat să am opinii, să emit opinii în toate chestiunile care privesc România, sau viaţa românilor. Preşedintele nu poate fi cenzurat politic, şi indeferent că le place pesediştilor sau nu, voi face în continuare evaluări şi referiri care au o relevanţă pentru români. Sunt convins că PSD s-a supărat foarte tare pentru că aseară am spus lucrurilor pe nume. PSD a guvernat foarte prost”, a declarat miercuri seară Klaus Iohannis, fiind întrebat, într-o conferinţă de presă, despre sesizarea făcută de social-democraţi.

Social-democraţii i-au făcut plângere la Consiliul Naţional al Audivizualului (CNA) preşedintelui Klaus Iohannis pentru discursul pe care l-a avut marţi. PSD motivează că declaraţia şefului statului a fost difuzată într-o emisiune informativă şi nu una electorală, iar materialul difuzat nu a prezentat activităţi ale preşedintelui, ci mesaje electorale directe pentru şi în favoarea PNL.

 PSD a solicitat o decizie de îndrumare către radiodifuzori prin care intervenţiile lui Iohannis la organismele de radiodifuziune din timpul campaniei electorale să fie calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat PNL. PSD spune că Iohannis are un mesaj denigrator la adresa unui alt competitor electoral, iar acest lucru „încalcă în mod flagrant atât ordinea constituţională cât şi legislaţia audiovizuală”. Marcel Ciolacu precizează că preşedintele Iohannis a încălcat Constituţia, legea şi bunul-simţ şi e timpul să mai şi plătească, inclusiv la vot, pe 6 decembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite