Kelemen Hunor îl torpilează pe Cioloş: A făcut o greşeală uriaşă. S-a grăbit să fie erou. Nu a reuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO Inquam Photos
Kelemen Hunor, liderul UDMR FOTO Inquam Photos

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, l-a criticat pe Dacian Cioloş pentru faptul că a anunţat de dimineaţă că planul de redresare al Ungariei a fost suspendat, anunţ imediat contrazis de comisarul Vera Jourova. Vicepremiarul a considerat gestul copreşedintelui USR PLUS o greşeală uriaşă.

„A făcut una din greşelile cele mai de început din politică. Nicio factură în politică nu rămâne neplătită”, a declarat, iniţial, Kelemen Hunor. 

Ulterior, vicepriemierul a catalogat declaraţia lui Dacian Cioloş drept „o greşeală uriaşă”, fiind punctat faptul că s-a grăbit. „A făcut o greşeală uriaşă. Nu trebuie să intervină niciun europarlamentar într-o astfel de relaţie.  

S-a grăbit să fie erou. Nu a reuşit”, a completat Kelemen Hunor. 

Europarlamentarul Dacian Cioloş a anunţat, printr-o postare pe Twitter, că planul de revenire economică înaintat de Guvernul Viktor Orban pentru Ungaria a fost suspendat de Comisia Europeană. „Renew Europe a cerut acest lucru săptămâna trecută. De ce? Pentru că nu avem acum nicio garanţie că banii vor merge la ungurii oneşti şi de bună credinţă, nu doar la acoliţii lui Orban”, a transmis Cioloş, preşedintele grupului Renew Europe.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, a declarat miercuri, în Parlamentul European, că nu s-a decis suspendarea aprobării planului de redresare al Ungariei. „M-am consultat cu cabinetul doamnei preşedinte şi cu colegii care sunt responsabili de fondurile de redresare şi rezilienţă şi cu evaluarea planurilor. Şi nu există o astfel de ştire, nu am oprit nimic, procesul continuă. Sigur că ne uităm la mecanismele de control din statele membre”, a spus Jourova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite