Kelemen Hunor: Așteptăm până marți decizia PDL privind UMF Târgu Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tensiunile din interiorul coaliției de la guvernare pe tema Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș continuă. Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat astăzi că așteaptă decizia PDL privind introducerea unei hotărâri de guvern referitoare la această problemă în ședința Executivului de marțea viitoare, pentru a "putea continua mai departe acest drum împreună".

"Aşteptăm decizia PDL. PDL a cerut un răgaz pentru o consultare în partid. Noi am spus că săptămâna viitoare, marţi, la şedinţa de guvern trebuie să intre hotărârea de guvern ca să putem continua mai departe acest drum împreună. Preşedintele Boc a promis că se va consulta în partid", a declarat Kelemen Hunor pentru Agerpres.

"Există o propunere de proiect de hotărâre de guvern cu o variantă care propune - aşa cum scrie în Legea învăţământului - înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în limba maghiară", a precizat ministrul Culturii.

Potrivit acestuia, altă variantă discutată este înfiinţarea departamentelor de medicină şi farmacie în limba maghiară. "Misiunea noastră fermă este să mergem pe Legea învăţământului - aşa cum scrie în lege - să se înfiinţeze prin hotărâre de guvern Facultatea de Medicină şi Farmacie (în limba maghiară - n.r.)", a spus Kelemen.

Întrebat dacă UDMR va ieşi de la guvernare în cazul în care hotărârea de guvern nu va intra marţea viitoare în dezbaterea Executivului şi nu va fi adoptată, liderul Uniunii a explicat că decizia va fi discutată săptămâna viitoare.

"Discutăm săptămâna viitoare ce vom face. Dar nu cred că va fi cazul, vorbim despre respectarea legii, nu despre altceva", a mai spus liderul UDMR.

Totodată, marţi, la şedinţa de coaliţie, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a spus că va susţine orice soluţie legală agreată de liderii coaliţiei, potrivit lui Kelemen.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite