Iohannis sugerează că nu o va numi pe Florea la şefia DNA: „Nu putem să facem paşi înapoi în lupta anticorupţie. DNA are nevoie de o persoană independentă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în această dimineaţă, la Bruxelles, că România nu poate face paşi înapoi în lupta anticorupţie, de aceea e nevoie de o persoană independentă la şefia DNA. Şeful statului spune că sunt probleme de legalitate cu nominalizarea Adinei Florea de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

„România nu poate să facă paşi înapoi în lupta anticorupţie. Îmi doresc o luptă anticorupţie serioasă. DNA are nevoie de o persoană independentă pentru că e o luptă grea. Nu trebuie să facem paşi înapoi în lupta anticorupţie. Apar probleme grave în felul în care se aplică procedurile ( privind propunerea Ministrului Justiţiei ca Adina Florea să preia şefia DNA - n.r.) “, a spus Klaus Iohannis la Bruxelles, înainte de Consiliul Euopean, întrebat dacă o va numi pe Adina Florea la şefia DNA. 

Şeful statului spune că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a respectat procedurile. 

"Apar probleme grave în felul in care se aplica procedurile. Avem un aviz negativ de la CSM care conţine lucruri foarte grave care trebuie să ne dea de gândit. Am cerut departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri, dar nu voi accepta nimic care reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupţie", a adăugat şeful statului.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni seara, la Antena 3, că legea nu îl obligă să facă altă propunere pentru funcţia de procuror-şef al DNA, dacă preşedintele refuză numirea Adinei Florea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite