Iohannis: După sărbătorile de Paşti, voi relua consultările cu partidele politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Preşedintele Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă, pe pagina sa de Fcaebook, că va chema partidele politice la o nouă rundă de consultări, după sărbătorile pascale, pentru a evalua stadiul angajamentelor luate la începutul sesiunii parlamentare.

„După sărbătorile de Paşti, voi relua consultările cu partidele politice şi vom evalua cât s-a realizat din calendarul acţiunilor stabilite la începutul sesiunii parlamentare“, a scris Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele crede că România se află pe drumul cel bun în ceea ce priveşte luptei anticorupţie, moderul fiind preluat şi de alte state vecine. „Atunci când nimeni nu este mai presus de lege, independenţa Justiţiei este garantată. Am convingerea că mergem pe drumul cel bun. Modelul românesc a fost deja preluat de unele state vecine care au nevoie şi ele de o clasă politică responsabilă, în slujba intereseului public“, a mai spus Iohannis.

Cu ocazia împlinirii primelor 100 de zile la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a prezentat, într-o conferinţă, principalele realizări ale mandatului său. Întrebat dacă are vreo nemulţumire, el a vorbit despre poziţia Parlamentului în ce priveşte cererile Justiţiei. „Cea mai mare nemulţumire a mea şi cea mai mare restanţă rămâne modul în care Parlamentul continuă să trateze cererile Justiţiei, dar şi faptul că promisiunea privind transparentizarea procesului nu a fost onorată de partide. Fiecare episod de blocare a Justiţiei e o sursă de pierdere a legitimităţii, iar efectele depăşesc momentul unui vot. Despre politicienii suspectaţi de corupţie şi fuga de Justiţie, subliniez că e o probă pe care dacă nu o treci nimeni şi nimic nu te poate ajuta. Se referă la integritatea personală: ea nu se poate mima. În politică, dacă ai greşit grav, demisionezi. Aşa cum arăta şi votul din 16 noiembrie, oamenii aşteaptă altă conduită de la cei aleşi. Am certitudinea că  mai există politicieni care gândesc la fel“, a spus preşedintele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite