Iohannis: România trebuie să rămână acelaşi partener solid al Uniunii Europene. Este o responsabilitate pentru toate forţele politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi că România trebuie să rămână un partener solid al Uniunii Europene în orice demers pro-european, punctând că aceasta este responsabilitatea tuturor forţelor politice.

„După 10 ani de la aderare, putem afirma cu încredere că România s-a profilat ca un stat membru care doreşte şi acţionează ferm în direcţia consolidării proiectului european. România şi-a asumat pe deplin, alături de ceilalţi parteneri europeni, responsabilitatea acestei consolidări, în sensul unei Uniuni mai funcţionale, mai puternice, mai democratice, mai unite şi care prin eforturi comune să reuşească să insufle cetăţenilor săi un sentiment de încredere, de susţinere pentru viitorul proiectului european“, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a arătat că 2019 va fi anul câtorva evenimente care vor modela pentru cel puţin un deceniu viitorul Uniunii Europene, indicând încheierea procesului privind ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii din UE, negocierea viitorului buget multianual post-2020 sau schimbările la nivelul principalelor instituţii europene.

„În acest context, ţara noastră este şi va trebui să rămână acelaşi partener solid în orice demers pro-european şi aceasta este o responsabilitate pe care toate forţele politice din România au datoria să şi-o asume“, a declarat Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite