Iohannis: Revenirea în ”V” a economiei este o realitate. Nevoia de bani a crescut un pic deficitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revenirea în ”V” a economiei României este o realitate, a declarat joi preşedintele Klaus Iohannis. ”Este demonstrată de toate statisticile şi este un lucru extrem de îmbucurător pentru noi”, a spus şeful statului.

”Economia şi-a revenit, dar noi nu vrem să strangulăm această economie, dimpotrivă, vrem să o încurajăm să crească mai mult şi mai repede. Pentru aceste obiective au fost amânate anumite plăţi la bugetul de stat şi pe de altă parte au fost construite programe de sprijin pentru diferite sectoare”, a spus şeful statului după o întrebare privind revenirea economiei şi deficitul de 9,1% propus de Finanţe.

”În condiţiile revenirii economiei, noi totuşi am permis firmelor să nu-şi plătească acum repede toate dările, deci banii la buget nu s-au încasat”, a spus Iohannis, adăugând că ”economia îşi revine, dar finanţele publice au rămas puţin în urmă”.

”Pentru a onora toate plăţile - salarii, pensii, programe de sprijin - este nevoie de bani şi această nevoie de bani a crescut un pic - trebuie să recunoaştem, un pic - deficitul, dar acest deficit este bine investit”, a mai spus preşedintele.

Declaraţiile au fost făcute după o vizită la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice Râmnicu Vâlcea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite