Iohannis, despre măsurile de sprijin pentru populaţie: Coaliţia a constatat că oamenilor le este mai greu şi e nevoie de măsuri. Cred că au făcut un lucru bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă - Marcel Ciolacu - Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă - Marcel Ciolacu - Kelemen Hunor FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, fiind întrebat ce părere are despre măsurile de sprijin pentru România, că, în opinia sa, membrii Guvernului „au făcut un lucru bun”. Şeful statului a menţionat că „Guvernul şi coaliţia, corect, au constatat că oamenilor le este din ce în ce mai greu şi e nevoie de măsuri”, „însă calculul a fost făcut în aşa fel, încât să nu afecteze deficitul”.

Întrebat cum vede noile măsuri de sprijin pentru populaţie, preşedintele a spus că „deficitul, da, a fost negociat, dar este o asumare a Guvernului şi coaliţiei, că atât va fi în acest an. Nu despre asta vorbim, ci despre câteva măsuri care vin în sprijinul populaţiei în condiţiile unei inflaţii destul de mari, care este cauzată, în definitiv, de acest război al Ucrainei”, a spus preşedintele, precizând că „în detaliu, putem să discutăm orice, dar groso-modo, cauza întregii crize este acest război”. 

Şeful statului a explicat că „în aceste condiţii, Guvernul şi coaliţia, corect, au constatat că oamenilor le este din ce în ce mai greu şi e nevoie de ceva măsuri pentru a veni în sprijinul cetăţenilor mai vulnerabili. În această idee au venit cu noul pachet de sprijin şi cred că au făcut un lucru bun”, a completat preşedintele, precizând că „nu putem să facem abstracţie de o inflaţie care, practic, mănâncă din venitul fiecărui român”.

„Însă calculul a fost făcut în aşa fel, încât să nu afecteze deficitul”, a mai menţionat preşedintele. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite