Iohannis îl contrazice pe Voiculescu: „PNL nu vrea suspendarea preşedintelui, ar fi o prostie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis FOTO Mediafax
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis FOTO Mediafax

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, l-a contrazis pe preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, declarând că afirmaţia potrivit căreia liberalii şi-ar dori o nouă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu este „o gogoaşă“. Un asemenea demers, a arătat el, nu este dorit de liberali.

Suspendarea preşedintelui nu este „nici posibilă, nici oportună, nici dorită de PNL“, a subliniat Iohannis, citat de Agerpres.

Întrebat cum comentează declaraţia lui Dan Voiculescu referitoare la suspendarea preşedintelui, prim-vicepreşedintele PNL a răspuns: „Mi se pare o gogoaşă. Nu s-a discutat în PNL aşa ceva şi cei pe care îi cunosc eu nu merg pe susţinerea unei suspendări“.

„Că anumite voci izolate din PNL s-au grăbit să-şi dea cu presupusul, e partea a doua a chestiunii. Pe mine, sincer, m-a deranjat un pic că prin acele voci, care nu au nicio acoperire în conducerea partidului pe această temă, s-a creat impresia că PNL vrea o suspendare. PNL nu vrea o  suspendare. Ar fi o prostie acum, când mai este un an de mandat de preşedinţie“, a explicat Iohannis.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat luni seară că, dacă ar depinde de el, preşedintele Traian Băsescu ar fi suspendat din nou.

„PC ar vota, dar PC singur nu are o majoritate care să-i permită acest lucru. Dacă şi PNL va fi de acord şi dacă împreună vom convinge şi PSD să fie de acord, sigur o vom face. Nu am iniţiat o discuţie, cu dragă inimă mă gândesc să o iniţiez, numai că aştept să clarificăm întâi lucrurile cu partenerii noştri, ca să nu repetăm istoria din 2012“, a afirmat Voiculescu, adăugând că subiectul va fi dezbătut în cadrul USL şi se va lua decizia „cea mai înţeleaptă“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite