Iohannis confirmă că Guvernul pregăteşte OUG pentru alegeri locale în două tururi. „Vom ajunge şi la anticipate. Nu i-am cerut demisia premierului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis confirmă că Guvernul PNL va modifica legislaţia electorală. „Adevărul“ a anunţat că Executivul condus de Ludovic Orban pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi. Şeful statului susţine că se va ajunge la alegeri anticipate. „Românii îşi doresc ca PSD să plece de la putere”, susţine Iohannis.

  • Şi eu, şi Guvernul ne dorim creşterea alocaţiilor. Legea este în regulă, drept pentru care am promulgat-o. Problema care trebuie rezolvată ţine de bugetul naţional, care a fosta probat înainte de majorarea alocaţiilor. Nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni de zile Guvernul va găsi resurse.
  • Dacă se taie pensiile speciale, va apărea un disponbil bugetar care ar putea fi folosit pentru alocaţii. 
  • Eu nu am propus premierului demisia. Noi discutăm pe oportunităţi politice. Am cerut demisia unor guverne, câteodată cu succes. 
  • În foarte scurt timp, Guvernul va promova o legislaţie pentru alegerea primarilor în două tururi. 
  • Vom ajunge la soluţia anticipatelor. Toate sondajele arată că românii îşi doresc o schimbare inclusiv în Parlament. Românii îşi doresc ca PSD să plece de la Putere. PSD are un număr foarte mare de parlamentari şi nu doreşte să lase puterea din mână. E imposibil de gestionat un an întreg cu majoritatea PSD. Nu se intră în nico criză politică. 
  • OUG pentru desfiinţarea Secţiei Speciale este exclusă după referendum. Trebuie făcută pe cale parlamentară. 
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite