Iohannis cere alegeri locale în două tururi: E un pas esenţial pentru a garanta o legitimitate mai mare a primarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut luni seară o reformă legislativă prin care să se revină la alegerea primarilor în două tururi. Acesta motivează că în acest fel s-ar putea garanta o legitimitate mai mare pentru aleşii locali.

Şeful Statului a explicat luni seară că următorul pas pentru „a încheia acest val de schimbare” îl reprezintă alegerile parlamentare din decembrie, „când majoritatea toxică ce a acaparat Parlamentul va putea fi oprită prin votul cetăţenilor să mai producă daune ireparabile”.

Klaus Iohannis a cerut apoi o reformă legislativă prin care să se revinlă la alegerea primarilor în două tururi.

„Avem mare nevoie de o nouă majoritate credibilă, care să impună rapid reformele legislative atât de aşteptate şi de necesare. Printre acestea se numără şi modificarea legii care să asigure din nou alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Este un pas esenţial pentru a garanta în perspectiva alegerilor din următorul ciclu electoral o mai mare legitimitate celor care vor administra oraşele timp de 4 ani”, a declarat Klaus Iohannis.

La final, preşedintele i-a felicitat pe toţi primarii proaspăt aleşi, precizând că aceştia nu vor avea o misiune uşoară.

„Îi felicit pe toţi cei care au câştigat mandate la alegerile de ieri, dar îi avertizez că nu vor avea deloc o misiune uşoară pentru că aşteptările oamenilor sunt foarte mari. Îi îndemn, aşadar, să îşi onoreze toate promisiunile cu onestitate şi responsabilitate pentru a demonstra că se află  în mod real în slujba celor care le-au încredinţat destinele comunităţilor în care trăiesc”, a conchis şeful Statului.

Vezi şi: VIDEO Iohannis, laude infinite pentru PNL: Sunteţi cel mai mare partid. Scor istoric. Epoca PSD s-a încheiat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite