Huţucă (PNL): Solicit Parlamentului o comisie de anchetă pentru modul în care Poliţia a tratat cazul plăcuţelor anti-PSD. „MAI să nu facă jocurile unor politicieni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Solicit public colegilor mei din comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională să verifice modul în care a acţionat Poliţia română în cazul românului venit din Suedia cu un mesaj critic la adresa Partidului Social Democrat, pe pe plăcuţele de înmatriculare”, transmite deputatul Bogan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa.

“Vă amintesc că românul stabilit în Suedia a circulat câteva săptămâni pe drumurile publice din România, timp în care a fost urmărit de forţele de ordine care conform legii se ocupă cu protecţia cetăţenilor şi nu cu hărţuirea lor. Dacă se confirmă faptul că poliţia l-a urmărit în această dimineaţă chiar din faţa casei, atunci suntem într-o situaţia gravă de încălcare a legii. Vă amintesc că ambasada Suediei la Bucureşti a confirmat faptul că plăcuţele sunt legale în orice stat din Uniunea Europeană şi că rămâne la latitudinea acestora să decidă contrariul, dacă se încalcă vreo lege europeană sau naţională“, spune liberalul.

“În cazul de faţă avem un cetăţean român hărţuit de autorităţile române care refuză să ofere mass-media cadrul legal care a permis smulgerea numerelor de înmatriculare şi reţinerea acestuia. Nu sunt de acord cu forma mesajului şi nu încurajez pe nimeni să protesteze folosind termeni ce pot avea şi sensuri duble. Totuşi, în acest moment cel mai mare pericol este pesedizarea unor instituţii ale statului ce trebuie să rămână deasupra legii şi departe de orice jocuri politice. Nu trebuie să permitem vreodată ca Ministerul de Interne să ajungă să facă jocurile unor politicieni, oricare ar fi aceştia”, încheie liderul PNL.

Proprietarul autoturismului Audi cu numărul mu*e PSD a rămas fără permis de conducere, dar şi fără plăcuţele de înmatriculare. Răzvan Ştefănescu a fost dus la Brigada Rutieră Bucureşti pentru a i se întocmi dosar penal. Ambasada Suediei a reacţionat să a transmis că potrivit Agenţiei de Transport Suedeze, plăcuţele de înmatriculare personalizate sunt valabile pentru transportul în afara graniţelor Suediei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite