Huţucă (PNL): Eliminarea pensiilor speciale e mai importantă decât oricând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România nu mai este de mult în situaţia de a plăti pensii speciale unor categorii de privilegiaţi, în condiţiile în care avem deficienţe majore în sistemul de Sănătate, în Educaţie, Infrastructură şi în multe alte domenii fundamentale. ”Criza de sănătate globală ce va fi urmată de o criză economică globală ne amintesc că trebuie să fim mai chibzuiţi cu bugetul şi mai ales că românii trebuie să fie solidari”, spune Bogdan Huţucă.

„În această perioadă, dar mai ales în următoarele luni se va pune o presiune uriaşă pe angajaţi şi pe mediul privat. Cele mai negre estimări arată că sute de mii de români şi-ar putea pierde locul de muncă şi că mii de firme vor avea probleme majore de supravieţuire. Tocmai de aceea, este corect ca banii celor care vor continua să muncească să meargă către susţinerea angajaţilor şi a firmelor care sunt afectate de criză, astfel încât aceştia să poată reporni motoarele imediat după ce criza sanitară ia sfârşit”, explică Huţucă.

Liderul liberal crede că în această perioadă fiecare dintre noi trebuie să dea dovdă de solidaritate şi aminteşte că aceasta se dovedeşte prin fapte şi nu prin vorbe.

„În condiţiile în care sute de mii de familii din România privesc cu îngrijorare la perioada următoare, este inacceptabil ca din banii de taxe şi impozite pe care îi plătesc românii, o parte importantă să se ducă către pensiile speciale. În acelaşi timp, consider că a venit momentul şi ca Statul să ia şi alte măsuri prin care să îşi manifeste solidaritatea cu mediul privat”, mai spune vicepreşedintele Comisiei de Buget, Finanţe, Bănci.

Liderul PNL Constanţa atrage atenţia însă că CCR ar putea bloca acest proiect, aşa cum a făcut şi în trecut cu o lege ce viza eliminarea pensiilor speciale.

„Sper ca judecătorii de la Curtea Constituţională nu se vor transforma încă o dată în judecători ai unei minorităţi şi că vor acţiona în interesul românilor. Al tuturor românilor”, mai spune Huţucă.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a anunţat că PNL a depus un amendament la OUG 29/2020, prin care vrea impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% la 95%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite