Ciolacu, prim-ministrul propus de PSD. Grindeanu: „Nu am dat vot ca să fie peste un an”. Ce se întamplă dacă PNL nu acceptă ca PSD să dea primul premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu şi Marcel Ciolacu. FOTO Înquam Photos
Sorin Grindeanu şi Marcel Ciolacu. FOTO Înquam Photos

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat că PSD a hotărât în unanimitate să accepte varianta unui premier prin rotaţie în viitorul Guvern PNL-PSD-UDMR. Partidul a decis şi ca varianta pe care o va propune pentru conducerea Executivului să fie preşedintele partidului Marcel Ciolacu. Grindeanu a subliniat că PSD trebuie să fie primul partid care dă şeful Guvernului pentru că au cei mai mulţi parlamentari.

„Consiliul Politic Naţional al PSD a decis în unanimitate să îl susţină pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru poziţia de premier”, a declarat Grindeanu, după decizia Consiliului Politic Naţional al partidului. 

„Cu mandatul asta mergem la negocieri”, a mai declarat social-democratul, argumentând că în cazul în care la negocieri propunerea PSD nu este acceptată, social-democraţii se vor întoarce în partid pentru a vota un nou mandat de negocieri. 

„PSD a decis tot în unanimitate să acceptăm acest sistem de rotaţie la nivelul Guvernului”, a mai transmis Sorin Grindeanu.  

De altfel, prim-vicepreşedintele PSD a subliniat că social-democraţii nu au dat „vot ca să fie premier peste un an jumătate”. 

Grindeanu a subliniat că normal ar fi ca partidele să meargă cu o singură propunere de premier, „dacă e să se facă această coaliţie”, fiind întrebat dacă există posibilitatea ca cele trei formaţiuni să meargă fiecare cu o propunere de premier la preşedinte. 

Nu în ultimul rând, prim-vicepreşedintele PSD a precizat că social-democraţii sunt îndreptăţiţi să fie cei care au dreptul la primul şef al Guvernului pentru că PSD este cel mai mare partid din coaliţie. De altfel, Grindeanu a amintit că PNL a argumentat la fel când a făcut fosta coaliţie cu USR şi UDMR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite