Grindeanu: Cred că nu are o problemă ministrul Toader să meargă în coaliţie să explice deciziile pe care le-a luat

Grindeanu: Cred că nu are o problemă ministrul Toader să meargă în coaliţie să explice deciziile pe care le-a luat

Premierul Sorin Grindeanu. FOTO Inquam Photos

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, luni, în ceea ce priveşte nemulţumirile din PSD referitoare la evaluarea pe care ministrul Justiţiei a făcut-o activităţii Parchetului General şi DNA, că nu crede că va fi o problemă dacă Tudorel Toader va fi chemat la şedinţa coaliţiei de guvernare pentru a explica raportul.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu domnul Tudorel Toader e supus evaluării, el a făcut o evaluare a ceea ce a însemnat modul în care şi-au desfăşurat activitatea Parchetul General şi DNA. Am avut o discuţie azi-dimineaţă cu dânsul pe ceea ce înseamnă politici în continuare, şi anume punerea în acord a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul penal şi Codul de procedură penală”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă evaluarea pe care a făcut-o ministrul Justiţiei va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD din această săptămână, Grindeanu a spus că încă nu are ordinea de zi a întâlnirii. În plus, şeful Guvernului a precizat că, în cazul în care Tudorel Toader va fi chemat în coliţia de guvernare să explice evaluarea pe care a făcut-o, acest lucru nu va fi o problemă.

„Dacă se consideră necesar de către coliţie sau de către unul dintre partidele care fac parte din coaliţie, eu cred că nu are o problemă domnul ministru să meargă să explice deciziile pe care le-a luat“, a mai spus liderul de la Palatul Victoria.

Tudorel Toader a anunţat, miercuri, în conferinţa de presă în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora, fapt ce a dus la apariţia mai multor voci critice în PSD, nemulţumite de decizia ministrului Justiţiei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările