Gorghiu vrea ca parlamentarii AUR să fie sancţionaţi pentru scandalul din şedinţa de plen. Ce a transmis cu privire la cei care au prezidat şedinţa cu pricina

Gorghiu vrea ca parlamentarii AUR să fie sancţionaţi pentru scandalul din şedinţa de plen. Ce a transmis cu privire la cei care au prezidat şedinţa cu pricina

Alina Gorghiu FOTO: Facebook

Alina Gorghiu, vicepreşedintă a Senatului, a cerut luni Birourilor Permanente Reunite să îi sancţioneze pe parlamentarii AUR care au făcut scandal în şedinţa plenului reunit de săptămâna trecută. De asemenea, Gorghiu a cerut să se verifice de ce şedinţa a fost condusă de doi reprezentanţi ai USR PLUS, respectiv Anca Dragu, din partea Senatului, şi Cristina Prună, din partea Camerei Deputaţilor, deşi liberalul Florin Roman fusese mandatat.

Într-o solicitare transmisă luni Birourilor Permanente Reunite, care vizează scandalul de la şedinţa de plen reunit de săptămâna trecută, Alina Gorghiu a cerut „delimitarea categorică” a tuturor partidelor parlamentare faţă de AUR.  Acesta susţine că, în şedinţa din 9 septembrie, au avut loc „evenimente grave”, Florin Roman fiind „victima unor gesturi violente din partea reprezentanţilor partidului extremist AUR”.  

„Toate acestea reprezintă o perturbare gravă a a prstigiului şi imaginii Parlamentului, inadmisibilă într-o ţară europeană democratică”, a subliniat Gorghiu în solicitare. Vicepreşedinta Senatului susşine că USR PLUS a legitimat incidentul de săptămâna trecută „prin asumarea publică a unor iniţiative politice şi a unei agende parlamentare comune”.  

„Având în vedere ce s-a întâmplat în şedinţa plenului din ziua de 9 septembrie, consider că este necesară o delimitare categorică şi publică a tuturor partidelor politice din Parlamentul României faţă de AUR. A devenit evident faptul că o forţă politică extremistă nu poate fi integrată în jocul politic ca şi cum mesajele sau ideologia sa nu ar exista.

De aceea, solicit Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului să analizeze această situaţie pentru ca Parlamentul să se delimiteze oficial de comportamentul unor parlamentari din şedinţa de plen menţionată. Totodată, în temeiul art. 51, 52 şi 53 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, vă solicit să aplicaţi sancţiunile corespunzătoare pentru conduita avută de parlamentarii AUR. În felul acesta va fi instaurat un climat favorabil unei activităţi parlamentare normale”, arată Gorghiu în solicitare.  

De asemenea, Gorghiu a cerut să se verifice de ce şedinţa de plen a fost condusă de doi reprezentanţi ai USR PLUS, respectiv Anca Dragu, din partea Senatului, şi Cristina Prună, din partea Camerei Deputaţilor, deşi liberalul Florin Roman fusese mandatat de către preşedintele Camerei, Ludovic Orban.  

Şedinţa celor două camere ale Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a început cu scandal. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind determinat să plece de la tribună de parlamentarii AUR. 

Liderul AUR George Simion a declarat, joi, după scandalul din Parlament, de la citirea moţiunii de cenzură USR PLUS - AUR, că vicepreşedintele Florin Roman „ocupa un scaun care nu i se cuvenea” şi că reprezentanţii formaţiunii îi vor face plângere penală pentru uzurpare de calităţi oficiale. În replică, Florin Roman a transmis că va depune plângere penală „pentru huliganism şi distrugere de documente oficiale, împotriva celor din coaliţia toxică USR-AUR” şi a solicitat demisia preşedintei Senatului, Anca Dragu.

Citeşte şi: CTP, după scandalul din Parlament: „Vă rog să vă gândiţi ce s-ar petrece într-o Românie guvernată de AUR. Împreună cu USR PLUS”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările