Gorghiu, despre ieşirea UDMR de la guvernare: Nu se pune problema în aceşti termeni. Coaliţia trebuie să funcţioneze în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu, preşedintă interimară a Senatului FOTO Arhivă
Alina Gorghiu, preşedintă interimară a Senatului FOTO Arhivă

Alina Gorghiu, preşedintă interimară a Senatului, a declarat că nu se pune problema ieşirii UDMR de la guvernare, dar a subliniat că partidele din Coaliţie nu pot să tacă după ce unii politicieni, cum e şi cazul lui Viktor Orban, fac declaraţii controversate.

Întrebată dacă se pune problema ieşirii UDMR de la guvernare, după scandalul generat de Viktor Orban, Alina Gorghiu a precizat: „Nu se pune problema în aceşti termeni. Ieşirea se face când greşeşte partidul, nu când greşeşte un premier al altei ţări. În momentul acesta, această Coaliţie trebuie să funcţioneze în continuare.

Asta nu înseamnă că trebuie să avem politica struţului când sunt făcute declaraţii pe teritoriul României”.

Ulterior, preşedinta interimară a Senatului s-a declarat oprimist privind reevaluarea UDMR: „După ce au văzut valul de reacţii europene, a celor din Coaliţie, sunt convinsă că această reeevaluare va veni”. 

Pusă în faţa declaraţiei purtătoarei de cuvânt a UDMR, care a precizat că Uniunea nu comentează declaraţiile lui Iohannis, Viktor Orban şi nu vrea să dea explicaţii, Gorghiu a punctat: „E în  regulă. Fiecare are nevoie de un interval de timp mai lung sau mai scurt. Eu nu sunt amuzată de ce a spus Viktor Orban (...) Înţeleg că a făcut un pas înapoi Orban la Viena”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite