Ghiţă îi răspunde lui Băsescu: Declaraţiile privind contractele cu EADS sunt mai degrabă politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PSD Sebastian Ghiţă FOTO Adevărul
Deputatul PSD Sebastian Ghiţă FOTO Adevărul

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă i-a transmis un răspuns preşedintelui Traian Băsescu, la solicitarea DC News, în care opinează că declaraţiile făcute de şeful statului „sunt mai mult politice“.

„Ghiţă a avut multe contracte cu EADS, nu are vreo îngrijorare?“, a întrebat preşedintele Băsescu, după ce reporterul România TV i-a adresat o întrebare. Declaraţia preşedintelui intervine în contextul în care, în prezent, procurorii DNA au în vedere trei contracte privind închirierea unor licenţe IT, în perioada 2001-2013, dar şi un contract încheiat între EADS şi Ministerul de Interne.

„Declaraţiile preşedintelui Băsescu consider că sunt mai mult politice. Nu doresc să-l supăr sau să polemizez cu preşedintele României. Niciodată, din 1997 şi până azi, nici eu, nici vreuna din firmele în care am fost implicat, nu au avut vreo legătură directă sau indirectă, în România sau în altă ţară, cu concernul EADS sau cu vreuna din filialele sale. Sunt convins că preşedintele Băsescu are şi alte informaţii decât cele provenind de la structurile statului, iar uneori acestea se dovedesc a fi doar simple invenţii“, a declarat deputatul social-democrat pentru DC News.

Citeşte şi:

Corupţie la nivel înalt cu contracte de peste un miliard de euro. Este verificată activitatea a trei ministere

Procurorii DNA au început joi urmărirea penală pentru trafic de influenţă, luare de mită şi abuz în serviciu, într-un dosar privind achiziţia ilegală a licenţelor educaţionale. Anchetatorii verifică şi contractul privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF) încheiat între EADS Germania şi Ministerul de Interne. Este vorba despre comisioane de 1,1 miliarde de euro, care ar fi ajuns la şefi din Ministerul de Interne.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite