Germania susţine aderarea României la Schengen. Ambasadorul german la Bucureşti: Am avut idei concrete prezentate de cancelarul Merkel

Germania susţine aderarea României la Schengen. Ambasadorul german la Bucureşti: Am avut idei concrete prezentate de cancelarul Merkel

FOTO www.presidency.ro

Preşedinţia rotativă germană a Consiliului Uniunii Europene susţine aderarea României la spaţiul Schengen, a precizat vineri ambasadorul Germaniei la Bucureşti Cord Keier-Klodt. Acesta a adăugat că cancelarul Angela Merkel a venit deja cu o serie de idei concrete în acest sens.

„Germania a susţinut întotdeauna România cu acest obiectiv şi nu doar în termeni abstracţi. În cursul acestui proces, am avut idei concrete prezentate de cancelarul Merkel, cum ar fi să începem cu intrarea aeroporturilor în Schengen”, a declarat Cord Meier-Klodt în cadrul conferinţei de lansare a preşedinţiei Germaniei la Consiliul Uniunii Europene, organizată vineri la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
 
„Nu am atins obiectivul încă (…), dar să lucrăm în acest sens. Susţinem obiectivul”, a adăgat acesta.
 
La aceeaşi conferinţă a participat şi ministrul de Externe Bogdan Aurescu care a subliniat că ar fi „o mare realizare pentru spaţiul Schengen ca România şi Bulgaria să fie înăuntru, decât în afara sa”.
 
Parlamentul European a solicitat statelor membre şi Consiliului Uniunii Europene să ia măsurile necesare pentru a admite Bulgaria, România şi Croaţia în spaţiul Schengen, intr-o rezoluţie adoptată vineri. La vot, marea majoritate s-a exprimat în favoare, cu 520 voturi „pentru”, 86 „împotrivă” şi 59 abţineri.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: