Fost ministru al Muncii din PSD: Cîţu propune cinci ţepe pentru români în „ordonanţa austerităţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Marius Budăi
FOTO: Facebook/ Marius Budăi

Marius Budăi, fost ministru al Muncii şi actual vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a transmis marţi, în cadrul unei declaraţii de presă, care sunt „cele cinci lucruri fantastice pe care Cîţu le propune în ordonanţa austerităţii”, adică „cinci ţepe” pentru populaţie: voucherele de vacanţă, îngheţarea pensiilor, sporuri, statutul CFR şi gratuitatea studenţilor.

„Voucherele de vacanţă nu mai sunt acordate. Asta înseamnă că pierd şi bugetarii la salariu, dar industria Horeca, deja destul de lovită de pandemie, mai primeşte încă o lovitură.

A doua ţeapă din ordonanţa austerităţii o primesc părinţii şi bunicii noştri, pensionarii, ordonanţă care are o formulare destul de vagă.” a declarat Budăi.

Social-democratul a explicat de ce formularea este vagă spunând că în text este menţionat faptul că la acea majorare a inflaţiei se adaugă „cel mult” 50% din creşterea salariului mediu brut: „Asta înseamnă că poate fi şi 1% şi 49% dar şi 50%”.

„Ceea ce este şi mai mincinos în strategia fiscal-bugetară este faptul că s-a scăzut salariul mediu la care se raportează prestaţiile sociale, de la 5.429 de lei în decembrie 2020, la 5.380 de lei, minţind în strategie că ar fi fost 5.150 în cifrele dumnealor. Vă dau un exemplu, o prestaţie socială plătită prin raportarea la salariul mediu brut ar fi ajutorul de deces. Aşa s-a ajuns cu austeritatea în Romania încât Guvernul Cîţu îşi permite să scadă şi ajutorul de deces.

O altă ţeapă în ordonanţa austerităţii, ceea ce a semnat Cîţu în calitate de ministru al Finanţelor, acel spor de 30 la suta pentru prefecţi. Iată că tot Cîţu vine, în calitate de prim-ministru, şi neagă ce a semnat anul trecut şi le ia acel spor oamenilor.

Intrarea in vigoare a legii care priveşte statutul CFR-ului unde erau prevăzute anumite drepturi de a ieşi mai repede la pensie pentru oamenii care au lucrat în condiţii extrem de grele este amânată.

Şi avem o ţeapă şi marca USR care s-au bazat foarte mult în campania electorală pe studenţi şi s-au gândit că e bine să taie gratuitatile studenţilor.

Astea ar fi cele cinci lucruri fantastice pe care premierul le propune în ordonanţa austerităţii.” a completat Marius Budăi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite