Florin Iordache: Şi dacă am dezincrimina abuzul în serviciu prin OUG, ce ar fi?

Florin Iordache: Şi dacă am dezincrimina abuzul în serviciu prin OUG, ce ar fi?

Florin Iordache. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Florin Iordache, liderul Comisiei speciale pentru Justiţie din Parlament, a declarat, vineri, că dezincriminarea abuzului în serviciu prin „OUG ar fi o soluţie, pentru că a creat prea mare pasiune“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Abuzul în serviciu a creat o prea mare pasiune. Şi dacă am dezincrimina abuzul în serviciu prin OUG, ce credeţi că ar fi?”, a spus Florin Iordache, preşedintele Comisiei pentru legile Justiţiei, când jurnaliştii l-au întrebat despre modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prin ordonanţă de urgenţă.

Mai mult, acesta a continuat: „Ar fi foarte bine. Ar fi şi o soluţie dezincriminarea, pentru că abuzul în serviciu eu cred că a creat prea multă pasiune şi prea multă dispută”.

O asemenea măsură era prinsă şi în  controversata ordonanţă din ianuarie 2017 prin care guvernul a încercat să aducă modificări legislaţiei anticorupţie, inclusiv dezincriminarea abuzului în serviciu, dacă prejudiciul era mai mic de 200.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările