Florin Cîţu, despre comasarea judeţelor susţinută de Emil Boc: Mi se pare o idee interesantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Florin Cîţu / Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu FOTO Florin Cîţu / Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a afirmat, întrebat joi ce părere are despre ideea comasării judeţelor în regiuni, susţinută de Emil Boc, pentru a facilita atragerea fondurilor europene că este o idee interesantă şi că este sprijinită şi de alţi edili sau preşedinţi de consilii judeţene din PNL. El a adăugat că nu a existat o discuţie despre acest subiect la nivelul coaliţiei.

„Sunt mai mulţi lideri, primari, preşedinţi de consilii judeţene în PNL care împărtăşesc această opinie. Încă nu am discutat-o la nivelul coaliţiei. O vom ridica, dacă trebuie. Din punctul meu de vedere mi se pare o idee interesantă”, a explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Edilul Emil Boc a reiterat faptul că vrea regionalizarea României şi spune că pentru asta trebuie modificată Constituţia. El susţine că România a fost în situaţia de a nu putea să acceseze fonduri europene din cauză că în actuala formă de organizare, judeţele nu s-ar  se califica la dimensiunea definiţiei de regiune în Uniunea Europeană.

„În 2011, ca premier am încercat comasarea judeţelor şi cred încă în ea. România nu a putut atrage fonduri la nivel regional, pentru că nu îndeplinim criteriile de populaţie, cu excepţia Sucevei, care are peste 800 de mii de locuitori”, a spus Emil Boc în cadrul unei dezbateri. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite