Firea: PMP a cerut un post de viceprimar. Îl aştept pe Dragnea să se întoarcă din vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general Gabriela Firea a arătat că PMP, în urma fuziunii cu UNPR, a cerut ca postul de viceprimar să revină formaţiunii conduse de Traian Băsescu, însă o decizie se va lua abia la întoarcerea din vacanţă a preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

„Este un eveniment pe care nu l-am anticipat (fuziunea PMP-UNPR - n.r.). Noi avem 22 de consilieri generali PSD, 2 - UNPR, 4 - ALDE. Împreună eram 28, deci majoritatea, din cei 55 de consilieri generali. Acum sunt în discuţie cei doi consilieri de la UNPR, care au câştigat mandatul în alianţa PSD-UNPR, fiind membri UNPR. Aici intervine un aspect juridic. În ce măsură, ei acum îşi pierd calitatea pe care au avut-o iniţial, la data alegerilor. Şi dacă nu cumva această fuziune, aşa îmi spun mie juriştii, acţionează înainte şi nu retroactiv”, a spus Firea, la Adevărul Live.

Firea spune că aşteaptă ca preşedintele PSD Liviu Dragnea să se întoarcă din vacanţă pentru a lua od ecizie cu privire la postul de viceprimar. „Am avut o discuţie cu domnul Steriu, care mi-a spus că ei nu mai sunt doi consilieri generali, ci şase de la PMP. I-am spus şi lui punctul de vedere pe care vi l-am relatat.  Au solicitat să aibă un viceprimar, în detrimentul viceprimarului ALDE, pe care trebuie să-l votăm în perioada următoare, şi vom analiza toate aceste aspecte, vom vedea în ce măsură vom ieşi din impas.  Nu vă ascund faptul că îl aştept şi pe domnul preşedinte Liviu Dragnea din vacanţă. De aceea am şi amânat de pe ordinea de zi a şedinţei punctul cu privire la alegerea viceprimarului pentru şedinţa de peste două săptămâni. M-am gândit mai mult cum voi lucra cu oamenii, cu cei patru conslieri generali şi pot să vă spun că cu domnul Lucian Iliescu am o colaborare corectă. Chiar am vrea să-l propunem, dacă vrea şi dânsul să fie, preşedintele comisie de cultură”, a mai spus Firea. 

Întrebată dacă nu doreşte să facă majoritate cu USB, Firea a spus că Nicuşor Dan i-a transmis că este în opoziţie. 

”Personal am discutat cu domnul Nicuşor Dan şi l-am întrebat dacă doreşte să preia şi care sunt condiţiile. Mi-a zis că nu doreşte să preia nici poziţia de preşedinte, nici de secretar al unei comisii, nici dumnealui, nici altcineva, pentru că vor să fie în opoziţie. (...) Eu am avut o intenţie foarte serioasă cu domnul Nicuşor Dan. (...) În mod onest i-am lansat public invitaţia de a fi viceprimar, gândindu-mă că acesta este rezultatul votului bucureştenilor. (...)  Eu nu înţeleg acest lucru şi acest mod de a aborda politica: «eu sunt în opoziţie şi nu vreau funcţii». În primul rând, e o opoziţie de idei. (...) Ieri, în comisia de patrimoniu, cei de la USB , PNL şi PMP s-au abţinut ca o piaţă din Capitală să poarte numele Piaţa Radu Beligan, doar pentru că am propus eu. Cei mai mulţi dintre bucureşteni îşi doresc să marcăm personalitatea lui Radu Beligan”, a mai spus primarul general al Capitalei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite