Finul lui Ponta deconspiră planul pe care îl avea tabăra premierului: debarcarea lui Zgonea de la şefia Camerei. Alegerea lui Dragnea le-a dat peste cap planurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Marius Manolache, finul premierului Victor Ponta, îi scria, pe Facebook, lui Valeriu Zgonea, după interviul acordat în presa străină, că ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Raportul de forţe s-a modificat însă între timp în PSD, după ce Liviu Dragnea a fost ales şef al partidului cu sprijinul lui Zgonea, pe care l-a prezentat drept un om din echipa sa.

„Avem colegi în PSD a căror integritate morală este mult mai pregnantă comparativ cu a dvs, şi cel putin aceştia nu îşi atacă liderii, care aşa cum sunt ei condamnati sau inculpati. V-au nominalizat şi v-au sprjinit pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor la care sper să renunţaţi la începutul sesiunii parlamentare. Eşti PSD-ist adevărat domnule Zgonea, dar să vedem ce zic şi colegii noştri în legatura cu declaraţiile dvs. pentru presa străina. Dacă vreţi să candidaţi pentru funcţia de Preşedinte PSD va trebui să ne convingeţi că meritaţ“, i-a scris Manolache lui Zgonea, după ce acesta a acordat un interviu în presa străină.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, săptămâna trecută, într-un interviu acordat agenţiei Associated Press, că PSD trebuie să organizeze un Congres pentru alegerea unui nou preşedinte de partid şi a susţinut că formaţiunea trece printr-o criză serioasă cu un lider cercetat şi un altul inculpat.

„Suntem într-o situaţie de criză, cu un lider cercetat şi un altul condamnat“ pentru fapte de corupţie, a spus Valeriu Zgonea, într-un interviu acordat Associated Press. Totodată, el a susţinut că partidul de la guvernare are nevoie de „reforme profunde“ şi trebuie să organizeze rapid un congres pentru alegerea unui nou preşedinte. Surse din interiroul PSD declarau săptămâna trecută, pentru  „Aevărul, că social-democraţii i-au pus gând rău lui Valeriu Zgonea, iar gruparea strânsă în jurul lui Ponta din PSD urmărea debarcarea sa de la şefia Camerei Deputaţilor în toamnă, la începutul sesiunii parlamentare.

Premierul Victor Ponta intenţiona să-l schimbe pe Valeriu Zgonea de la conducerea Camerei Deputaţilor pentru modul cum a gestionat votarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcţia de şef al SIE sau amânarea proiectelor de modificare a legislaţiei penale. Planurile lui Ponta şi a grupării sale au fost date peste cap de alegerea lui Liviu Dragnea la şefia PSD cu sprijinu lui Valeriu Zgonea, cu care a făcut echipă.

Dragnea şi Zgonea, parteneriat de conjunctură

Liviu Dragnea a fost votat şef interimar al PSD, cu 65 de voturi favorabile, în timp ce contracandidata sa, Rovana Plumb, a primit doar 18 de voturi. Rezultatul votului  a dovedit, astfel, că Victor Ponta a pierdut sprijinul partidului, care nu l-a urmat în decizia sa de a o susţine pe Rovana Plumb, ci l-a preferat pe Liviu Dragnea. Valeriu Zgonea a fost unul dintre cei care i-au făcut campanie internă lui Liviu Dragnea înainte de vot.

a poza finală, după încheierea votului, Dragnea a ţinut să fie flancat de Valeriu Zgonea şi Marian Oprişan, pe care a reuşit să-i coopteze în echipa sa,  oameni alături de care se va prezenta şi la Congresul partidului din noiembrie. “Cu tot respectul pentru doamna Plumb, cea mai bună soluţie era omul care este cunoscut de la cel mai simplu om de partid până sus, în Guvern. Dragnea este omul cu care Ponta a candidat în tandem la Congres şi am considerat important să arătăm continuitate în actul de guvernare al PSD”, a spus şi Valeriu Zgonea, rugat de Dragnea să intervină.

La poza finală, după încheierea votului, Dragnea a ţinut să fie flancat de Valeriu Zgonea şi Marian Oprişan, pe care a reuşit să-i coopteze în echipa sa,  oameni alături de care se va prezenta şi la Congresul partidului din noiembrie. “Cu tot respectul pentru doamna Plumb, cea mai bună soluţie era omul care este cunoscut de la cel mai simplu om de partid până sus, în Guvern. Dragnea este omul cu care Ponta a candidat în tandem la Congres şi am considerat important să arătăm continuitate în actul de guvernare al PSD”, a spus Valeriu Zgonea, rugat de Dragnea să intervină.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite