Explicaţia lui Ponta pentru salvarea lui Dan Şova: Nu mă pronunţ, nu cunosc, nu comentez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD Victor Ponta a refuzat să explice de ce senatorii PSD au votat, săptămâna trecută, împotriva reţinerii lui Dan Şova. Ponta nu a vrut să comenteze nici proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală, iniţat de senatorul PSD Şerban Nicolae, care prevede că un politician cercetat pentru corupţie să nu mai poată fi încătuşat, arestat sau adus cu mandat.

"Nu mă voi pronunţa, că nu sunt senator. Cred că dezbaterea politică pe această temă s-a depărtat total de cea juridică şi cred că, din punctul ăsta de vedere, eu am obligaţia să asigur guvernarea ţării. Partea de scandal e asigurată de Gorghiu şi compania", a spus Ponta, la solicitarea presei, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, de a aprecia dacă votul senatorilor în cazul Şova a fost unul corect.

Întrebat de jurnalişti dacă senatorii PSD care au votat împotriva arestării lui Şova vor fi sancţionaţi pe linie de partid având în vedere că există o decizie a Biorului Permanent Naţional ca toate astfel de cereri formulate de către procurori trebuie avizate favorabil, Ponta a răspuns că nu doreşte să comenteze acest lucru, susţinând că nu înţelege întrebarea. "Până nu înţeleg întrebarea, nu doresc să vă comentez", a spus Ponta, prefăcându-se că nu înţlege întrebarea.

Lidertul PSD a pozat în necunoscător şi atunci când a venit vorba despre modificările operate de PSD la Codul de Procedură Penală, un proiect legislativ aflat în acest moment în dezbatarea comisiilor parlamentare. "Dumneavoastră de unde aveţi aceste lucruri ? Eu nu cunosc. Când o să le cunosc, o să comentez", a spus Ponta.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a iniţiat un proiect legislativ de modificare a Codului de Procedură penală, în sensul că un politician cercetat pentru corupţie să nu mai poată fi încătuşat, arestat sau adus cu mandat, ci maxim anchetat sub arest la domiciliu. 

Senatorii au respins, miercuri, solicitarea procurorilor DNA pentru reţinerea şi arestarea senatorului PSD Dan Şova în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite