Emil Boc trage de mânecă USR: „Când a venit la guvernare a acceptat dreptul premierului de a-şi ajusta din mers echipa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc subliniază că problemele personale nu trebuie să fie transformate într-unele de ţară, în contextul rumorilor create pe fondul demiterii lui Vlad Voiculescu.  FOTO: Facebook/ Emil Boc
Emil Boc subliniază că problemele personale nu trebuie să fie transformate într-unele de ţară, în contextul rumorilor create pe fondul demiterii lui Vlad Voiculescu.  FOTO: Facebook/ Emil Boc

Liberalul Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, este de părere că o eventuală cădere a Guvernului, dar şi o criză politică, suprapuse peste criza sanitară, ar fi un act major de iresponsabilitate.

În contextul agitaţiei politice create în jurul demiterii lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, liberalul Emil Boc spune că nu se poate ca o problemă personală să fie transformată într-una la nivelul întregii ţări şi face apel la calm, la dialog şi la maturitate politică, arată Digi24.

Potrivit acestuia, remanierea unui ministru este un proces firesc în actul de guvernare, oferind drept exemplu situaţia în care PNL l-a schimbat pe ministrul Victor Costache cu Nelu Tătaru.

„Ce precedent ar fi dacă premierul ar fi schimbat de câte ori schimbă un ministru?”, atenţionează Boc. 

Emil Boc atenţionează că schimbarea premierului ar însemna căderea Guvernului, moment în care s-ar produce o „harababură” totală, descrisă de liberal „cea mai înaltă formă de iresponsabilitate politică”.

Emil Boc susţine poziţia lui Orban de a discuta la rece

Liberalul este de părere că o astfel de situaţie trebuie discutată la rece şi trage de mânecă USR, spunând că atunci când formaţiunea a venit la guvernare a acceptat şi faptul că premierul are dreptul să îşi schimbe „din mers” echipa.

„Între timp, ce se întâmplă cu ţara? Când gândim o situaţie trebuie să ne gândim la implicaţii. Să stăm cu picioarele în apă rece, calm, să vedem care sunt punctele care ne unesc. Pe români nu îi doare dacă noi ne certăm pentru o poziţie sau alta. Sunt de acord că USR-PLUS poate să nu fie de acord cu decizia premierului, dar când ai venit la guvernare ai acceptat şi Constituţia care spune că premierul are dreptul să îşi ajusteze din mers echipa”, a explicat Emil Boc.

Dacă prin orice schimbare a unui ministru este cerută şi schimbarea Guvernului, atunci va fi mereu criză, spune liberalul.

„Dacă de fiecare dată când pleacă un ministru printr-o remaniere schimbăm Guvernul va fi mereu criză. (...) Această coaliţie nu poate să greşească şi să pice examenul în faţa problemelor românilor”, a subliniat el.

Nu în ultimul rând, Emil Boc a transmis: „Nu putem transforma o problemă personală într-una a unei ţări.”

„A fost ieri cineva care spunea că chiar ministrul Vlad Voiculescu ar putea rezolva această criză. Dacă Vlad Voiculescu ar veni şi ar spune: înţeleg mecanismele, poate e o decizie nedreaptă, dar coaliţia trebuie să meargă mai departe, ar rămâne în istorie ca un gest politic într-un moment de criză majoră şi ar pune coaliţia unde îi este locul. Poate fi un gest”, a sugerat Emil Boc.

Vizi şi: Scandal între USR şi PNL. Bulai: Pun beizadele şi susţin un sistem mafiot. O să fim radicali! / Dan Vîlceanu: Lumea nu se aşteaptă de la noi la bălăcăreală publică

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite