Duşa, atac la Iohannis: E grav că unii vorbesc în campanie de ruperea Ardealului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, vineri, la Alba Iulia că nu crede că există pericolul ruperii Ardealului, adăugând că „este grav ca unii să vorbească în campania electorală de separare”. Duşa a făcut aluzie la declaraţia lui Klaus Iohannis, care a afirmat, joi seară, la Digi24, că acuzaţiile potrivit cărora ar vrea să rupă Ardealul de România sunt nişte cretinisme.

„Eu nu cred că există un asemenea pericol. Cred că este grav ca unii să vorbească în campania electorală de separare. Am insistat mult pe acest subiect: românii şi-au dat viaţa - şi mai ales Armata Română - pentru a crea premisele unirii de la 1918. (…) Eu nu cred că românii şi înaintaşii noştri şi-au dat viaţa pentru ca cineva să vină astăzi să ne spună că ardelenii doresc o separare. Nu. Ardelenii îşi doresc şi eu personal îmi doresc o Românie mare, o Românie puternică, în care fiecare cetăţean să se simtă bine şi să trăiască decent”, a afirmat Duşa, care este şi liderul PSD Harghita, citat de Mediafax.

Întrebat ce înţelege printr-o Românie mare, Mircea Duşa a răspuns că se referă la o ţară puternică din punctul de vedere al securităţii naţionale.

"Vorbesc de o Românie puternică economic şi puternică din punctul de vedere al securităţii naţionale. România este un stat stabil în zonă, este un stat care conferă o oază de securitate în această zonă. (...) După criza din Ucraina, situaţia de securitate din zonă s-a schimbat foarte mult şi mai ales situaţia din Marea Neagră, după ceea ce s-a petrecut cu Coreea. Şi la nivel naţional, dar şi la nivel de NATO s-au luat măsuri de reasigurare pe întreg flancul estic, iar la summitul din Ţara Galilor am insistat foarte mult să fie nominalizate ţările în care se vor realiza capabilităţi militare ale NATO şi dacă luaţi declaraţia adoptată la summit o să vedeţi că sunt nominalizate şi România, şi Bulgaria pe flancul sud – estic, Polonia şi ţările nordice pe flancul nord-estic. În acest moment se derulează procesele tehnice de planificare militară în vederea stabilirii acestor obiective", a spus Duşa.

Klaus Iohannis a declarat joi seară, la Digi24, că acuzaţiile potrivit cărora ar vrea să rupă Ardealul de România sunt nişte cretinisme.

„Cum poate cineva să afirme, în 2014, în faţa electoratului că cineva vrea să rupă Ardealul, să învrăjbeşti oltenii cu ardelenii? Nu sunt afirmaţii politice, ci cretinisme. Nu ai voie să spui aşa ceva de dragul a câtorva voturi. Nu doar că nu am afirmat aşa ceva, dar nici prin gând nu mi-a trecut că cineva dintre politicieni poate spune aşa ceva“, a declarat Iohannis la Digi24.

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. De ce fug Ponta şi Iohannis de o confruntare faţă-n faţă

 Victor Ponta şi Klaus Iohannis se invită reciproc la o confruntare tête-à-tête, dar niciunul dintre ei nu vrea să accepte condiţiile impuse de celălalt. De ce se feresc candidaţii de o confruntare şi pe cine avantajează lipsa unei dezbateri înainte de turul II? La aceste întrebări au răspuns specialiştii contactaţi de „Adevărul“.

Ponta şi-a ales succesorii: Tăriceanu, Georgescu, Maior

Victor Ponta a anunţat, marţi, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, prima variantă pentru funcţia de premier al României este Călin Popescu Tăriceanu. Pe lista scurtă a lui Victor Ponta se mai află Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR, şi George Maior, directorul SRI. Ponta a adăugat că va rămâne în funcţie până pe 21 decembrie.

Vadim, după ce a bătut palma cu Ponta. „Arestările lui Năstase şi Hrebenciuc sunt o ruşine. Susţin o lege a aministiei şi graţierii“

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a catalogat, ieri, drept o ruşine arestările social-democraţilor, Adrian Năstase şi Viorel Hrebenciuc. Mai mult, „Tribunul“ s-a arătat de acord cu controversata lege a aministiei şi graţierii. Declaraţiile au fost făcute la scurt timp după semnarea cu UNPR  a unui protocol de susţinere a candidaturii lui Victor Ponta.

Kelemen Hunor, către maghiari: Votaţi cum vă dictează conştiinţa!

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, joi, că maghiarii sunt liberi să voteze după conştiinţă, precizând că decizia privind sprijinul UDMR în turul II a fost îngreunată de „revenirea în ecuaţie“ a lui Corneliu Vadim Tudor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite