Dragnea: „Sistemul“ e speriat de o posibilă ascensiune a mea. De ce nu iniţiază PNL o lege prin care să nu mai folosesc numele Liviu Dragnea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, faptul că nu-şi poate explica de ce există o atitudine ostilă faţă de el, venită atât din partea PNL şi USR, dar şi din alte părţi, „«Sistemul» fiind speriat“ de o posibilă ascensiune a liderului social-democrat dacă ar ajunge în fruntea Guvernului.

„Ce se află în spatele acestor atitudini (n.r.- ostile la adresa lui Liviu Dragnea . Sistemul e speriat de o posibilă ascensiune a mea, de o posibilă prezenţă în Guvern, de o prezenţă în Parlament, unde aş putea tăia nişte tentacule. Nu ştiu dacă sunt adevărate aceste întrebări“, a declarat Liviu Dragea, într-o intervenţie telefonică la postul Antena 3.  

De asemenea, liderul PSD a comentat şi faptul că liberalii, dar şi USR sau PMP, cer invalidarea mandatului său, Dragnea sugerând că ideile nu ar veni de la ei, ci din alte parte.  

"Am fost întrebat de foarte multe ori dacă am de gând să declanşez suspendarea preşedintelui, am spus de multe ori că nu am asta în obiectv, în schimb văd din cealaltă parte, şi lăsaţi-o mai uşor cu PNL, USR şi PMP, nu le vin ideile lor, de la ei, ei nu vor nici măcar deputat să fiu. De ce nu iniţiază o lege să nu mai pot folosi numele Liviu Dragnea sau o lege prin care să mă evapor?", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

El a afirmat că situaţia este ”ridicolă”, iar PNL, USR şi PMP ”se umplu de ridicol” la rândul lor prin astfel de tentative.

Liderul PSD afirmă că Regulamentul Camerei Deputaţilor spune că acea comisie de validare trebuie doar să verifice condiţiile de eligibilitate şi dacă un deputat a comis fraude electorale la alegerile care tocmai s-au încheiat, în urma cărora a fost ales, deci nu are cum acea prevedere să se aplice şi în cazul lui.

Dragnea contestă şi faptul că ar fi fost condamnat pentru fraudă electorală.

"Dincolo de faptul că eu am fost condamnat în acel proces super corect pentru faptul că aş fi încălcat legea protecţiei datelor personale şi prin asta aş fi adus foloase necuvenite PSD constând în prezenţă la vot, deci nici vorbă de asta", a spus el.

Dragnea l-a atacat voalat şi pe fostul premier Victor Ponta, referindu-se la elaborarea programului de guvernare al PSD. „Sper să-l conving şi pe colegul meu de la Gorj că eu am făcut programul de guvernare“, a mai spus liderul PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite