DIP a plecat de tot din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

nici cea mai mică idee că acesta va părăsi partidul. Surse din PSD spun că ultimele zvonuri privind înlocuirea lui DIP din fruntea Comisiei pentru industrii de la Camera Deputaţilor ar fi fost

nici cea mai mică idee că acesta va părăsi partidul. Surse din PSD spun că ultimele zvonuri privind înlocuirea lui DIP din fruntea Comisiei pentru industrii de la Camera Deputaţilor ar fi fost picătura care a umplut paharul. Cu toate acestea, "nimeni nu a mirosit nimic", spun surse din conducerea partidului. Dan Ioan Popescu a declarat că are mai multe motive care au stat la baza deciziei. Fostul lider al social-democraţilor bucureşteni a mai spus că puterea în PSD este concentrată în mâna unor grupuri de interese care se aliază sau se atacă reciproc în funcţie de propriile interese. "PSD a încetat să mai fie un partid democratic, promovările şi sancţiunile se iau pe criteriul unic al aparenţelor la grupuri. Ascensiunea unor indivizi la conducerea organizaţiei a transformat PSD într-o scenă a reglărilor de conturi", a declarat fostul preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti. Popescu reproşează actualei conduceri a PSD că nu are niciun fel de strategie de partid de opoziţie. Deocamdată, DIP spune că nu se înscrie în altă formaţiune politică, chiar dacă a primit oferte din mai multe părţi. Surse parlamentare spun însă că acesta este aşteptat la PC.

Geoană: "Îmi pare rău"
"E decizia domniei sale. Îmi pare rău de orice om care pleacă din partid, mai ales că este vorba despre un om care a acumulat o anumită experienţă, dar probabil că are şi raţiuni de natură personală şi politică. Ceea ce este important este că echipa PSD este foarte robustă şi avem resurse umane arhisuficiente ca să mergem înainte", a spus Mircea Geoană.

Conservatorii îl aşteaptă
Liderii PC susţin că, deocamdată, ex-preşedintele PSD Bucureşti, Dan Ioan Popescu, nu şi-a manifestat intenţia de a li se alătura, însă nu văd niciun impediment în a-l primi în partid. Preşedintele Dan Voiculescu a spus că, pentru formaţiunea sa, Popescu "va fi liber" în momentul în care îşi va prezenta demisia în plenul Camerei Deputaţilor. "Noi nu-l vedem pe DIP ca un om pe care să nu-l primim în partid, pentru că, din câte ştim noi, nu e condamnat, nu are nimic", a afirmat Voiculescu. El a arătat că, din informaţiile pe care le deţine, soţia lui Dan Ioan Popescu "nu poate justifica bijuterii pentru că nu are chitanţele la ele". "Este o aberaţie dacă aşa stau lucrurile. O să vedem", a apreciat preşedintele PC în legătură cu dosarul în care este cercetat deputatul PSD. La rândul său, purtătorul de cuvânt al conservatorilor, Bogdan Ciucă, ne-a declarat că, personal, are o părere bună despre DIP şi că ar vota pentru înregimentarea acestuia în PC. Un alt lider marcant al formaţiunii, preşedintele CJ Prahova, Florin Anghel, ne-a spus că prejudiciul de imagine pe care l-ar putea suferi PC în urma "achiziţionării" lui Popescu, nu poate fi prea mare, întrucât "opinia publică a uitat deja cazul" acestuia.

Demisia lui Dan Ioan Popescu a fost cerută încă din luna ianuarie, când Comisia de control al averilor din cadrul instanţei supreme a decis sechestrarea unor bunuri aparţinând deputatului PSD. Magistraţii au instituit sechestru pe opt terenuri în Azuga şi un apartament în Bucureşti aparţinând lui Dan Ioan Popescu, întrucât acesta nu ar fi putut justifica un milion de euro din averea dobândită în mandatul de ministru al industriilor, deţinut în perioada 2000-2004. Cazul lui Dan Ioan Popescu este judecat de instanţa supremă, deputatul riscând să rămână fără bunuri dacă în urma procesului nu aduce toate actele justificative pentru averea sa. De-a lungul timpului, Dan Ioan Popescu a declarat că dosarul său este "100% politic".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite