Dezvăluirile lui Cozmin Guşă. Ce se ascunde în spatele schimbărilor-fulger de la vârful SRI

Dezvăluirile lui Cozmin Guşă. Ce se ascunde în spatele schimbărilor-fulger de la vârful SRI

Cozmin Guşă

Consultantul politic Cozmin Guşă a analizat, la Realitatea TV, "curăţenia" de vară pe care Iohannis şi Hellvig au făcut-o la SRI: 10 generali au fost scoşi la pensie începând cu 1 august, printre care şi „Anacaonda“. Printre cei 10 generali se află câţiva oameni fideli fostului regim Băsescu din SRI, precum Mihai Stan, Elena Istode, Sorin Cozma sau Cristina Posastiuc.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Aceste «mişcări de persoane» se înscriu în seria lucrurilor pe care directorul Hellvig le-a realizat în ultima vreme, de a scoate din zona disputelor legate de apartenenţa unora de fostul SRI sau de Fosta Securitate şi de unele incluziuni ale unora dintre aceştia în alte treburi decât ce îi priveau. Unii dintre cei zece menţionaţi au fost implicaţi şi în scandaluri publice şi atunci devine şi mai clară această decizie a lui Hellvig. Veţi vedea că unii nici măcar nu aveau vârsta de pensionare, deci pensionarea lor de mâine, poate să fie, clar, o confirmare a strategiei lui Hellvig de care vorbeam mai devreme. Dacă se va confirma şi faptul că au fost anunţaţi astăzi, avem tot tabloul de care vorbeam mai devreme", a spus Cozmin Guşă.

Analistul a  detaliat şi motivele pentru această decizie a şefului SRI este importantă, consultantul politic explicând că este "ştirea bombă a acestei veri" şi că va avea consecinţe importante.

"Am spus mereu că SRI, lovit sau nu de crize de imagine, a fost şi a rămas instituţia cea mai solidă din democraţia românească. Din păcate, Ne-am fi dorit să fie Parlamentul, Guvernul, ministerele, dar SRI şi-a câştigat acest loc. La un moment dat, în timpul regimului lui Traian Băsescu, atât de grea era această instituţie, încât aproape ne călca pe cap. Au fost aceste mişcări, inclusiv cea de astăzi, ne arată că acolo e o strategie pe termen lung. SRI, se şi vede în ultima vreme, s-a retras din câmpurile în care nu prea avea ce căuta, apropo de Justiţie şi de politică. Această curăţenie declanşată de Hellvig în miezul verii, împotriva unora care au fost în mod evident fideli regimului Băsescu din SRI, este ceva demn de luat în seamă. Ar fi, pentru cunoscători, bomba acestei veri, cu consecinţe importante. Conform informaţiilor mele, mai mulţi colonei din SRI care proveneau din Fosta Securitate au fost pensionaţi, retraşi, mişcare consecutivă, cu semnificaţii la fel de importante pentru economia şi sănătatea acestei instituţii numite SRI", a explicat consultantul politic, la Realitatea TV.

Cozmin Guşă a explicat şi care sunt, în viziunea sa, paşii pe care îi va urma şeful SRI, explicând şi care ar fi implicaţiile pozitive ale acestei direcţii. "Hellvig va urma în demersurile sale, aşa cum a şi făcut, cel puţin în acest an, să promoveze generaţia post-2000, oameni intraţi în SRI când România intra deja pe zona de integrare euroatlantică, ofiţeri tineri care s-au integrat în spiritul euroatlantic, asta ar fi o mişcare mai mult decât necesară în condiţiile războiului informaţional şi geoeconomic de care tot vorbim de câţiva ani", crede acesta. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările