Deputaţii au aprobat achiziţia avioanelor multirol F16

Deputaţii au aprobat achiziţia avioanelor multirol F16

FOTO Arhiva Adevărul

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 261 de voturi "pentru" şi 6 abţineri, proiectele de lege care prevăd achiziţia a 12 avioane multirol F16 şi, respectiv, eliberarea unor frecvenţe militare care vor asigura suma de 97 milioane de euro pentru plata primei tranşe pentru aceste avioane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Mediafax, deputaţii au adoptat mai întâi ordonanţa 63/2013 care prevede eliberarea unor benzi radio. 

Secretarul de stat în MApN Vasile Costea a precizat că prin această ordonanţă s-a identificat suma de 97 milioane de euro pentru a se putea plăti prima tranşă la achiziţionarea avioanelor multirol.

"Această ordonanţă prevede eliberarea unor frecvenţe şi a unor sume pentru plata avioanelor multirol care sunt în discuţii şi în negocieri în momentul de faţă", a precizat el.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a spus că acest proiect este o "mostră a modalităţii în care MApN a găsit soluţii pentru achiziţionarea de avioane multirol". El a spus că procedurile de licitaţie a frecvenţelor militare eliberate au început din timpul Guvernului Boc şi că lipsa acestor frevenţe nu creează probleme de securitate.

Cel de-al doilea proiect adoptat este cel privind realizarea capabilităţii operaţionale aeriene cuprinse în Faza 1 a Etapei de tranziţie iniţială a Concepţiei de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului "Avion multirol al Forţelor Aeriene", care prevede achiziţia unui număr de 12 avioane multirol.

Senatul a adoptat marţi aceste proiecte, iar Camera Deputaţilor este decizională.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările