Deputat USR: „Am obosit să trag de mânecă partidul. Leadership-ul USR PLUS îl urăşte pe Nicuşor Dan. Le sugerez să-şi bage minţile în cap”

Deputat USR: „Am obosit să trag de mânecă partidul. Leadership-ul USR PLUS îl urăşte pe Nicuşor Dan. Le sugerez să-şi bage minţile în cap”

FOTO: Facebok/ Tudor Benga

Deputatul USR PLUS Tudor Benga critică poziţia colegilor săi de partid faţă de Nicuşor Dan şi faţă de bugetul Capitalei. Benga a scos la iveală faptul că unii membri USR PLUS „îl urăsc” pe edil, chiar dacă mulţi şi-au început carierele pe „spatele muncii” lui Nicuşor Dan. În schimb, primarul general are susţinerea PNL, spune deputatul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul USR Tudor Benga a transmis că a obosit să „tragă de mânecă partidul”, acuzând USR PLUS de „infantilism”.
 
„Avemdestule probleme local şi la Braşov încât să-mi mai bat capul şi cu alea de la Bucureşti. Şi am cam şi obosit să tot trag de mânecă partidul din două în două săptămâni. Dar na, dacă partidul insistă cu infantilismul, o să continui şi eu să-l trag de mânecă. Nu de alta, dar câtă vreme sunt parte din conducerea partidului, e de datoria mea şi faţă de alegători şi faţă de membri să o fac”, a scris deputatul joi, pe Facebook.
 
Tudor Benga îl susţine pe Nicuşor Dan şi este de părere că aceste tensiuni vor avea repercusiuni.
 
„Povestea cu bugetul nevotat al Bucureştiului ar fi aproape puerilă, dacă n-ar fi două trei milioane de cetăţeni la mijloc, şi un blocaj politic mult mai serios în spate. Şi zic pueril fiindcă indiferent de parti-pris-urile oricărei tabere sau membru individual din Bucureşti sau de p-aiurea, Nicusor Dan este şi primarul nostru, al USRPLUS, nu e primaru' lu' tata mare. Faptul că noi ca organizaţie nu găsim calea să rezolvăm eventuale diferende cu propriul nostru primar ÎNAINTE de şedinţa de vot pe buget tot nouă ni se întoarce în figură, indiferent câte fundiţe retorice i-am pune noi poveştii”, a explicat el.
 
Deputatul consideră că „ideea că Vlad Voiculescu ţine ostatic Bucureştiul pentru un drept de semnătură” este superficială. Acesta a transmis că edilul Capitalei nu poate să alinieze Bucureştiul în rândul capitalelor europene decât dacă este sprijinit de Guvern.
 
„Problemele centrale sunt următoarele. Unu la mână, Nicuşor nu are cum să aşeze Bucureştiul pe un făgaş de capitală europeană civilizată fără sprijinul consistent al Guvernului. Şi aici nu-i vorba doar de bani, mai ales că Bucureştiul e de departe per capita cea mai bogată comunitate a ţării. E vorba că lucrurile au fost atât de întortocheat aşezate, intr-un mod cât se poate de deliberat timp de treizeci de ani, încât pentru a le descâlci ai nevoie de toată susţinerea şi disponibilitatea Guvernului. Iar cum guvernul e de coaliţie şi nu taman armonios este imperios necesar să faci cumva să ai sprijinul tuturor actorilor care compun coaliţia”, a spus Benga.
 

Benga: Leadership-ul USR PLUS îl urăşte pe Nicuşor Dan

Deputatul USR PLUS a scos la iveală faptul că leardership-ul formaţiunii îl „urăşte” pe edilul Capitalei, în ciuda faptului că mulţi şi-au început carierele pe „spatele muncii” lui Nicuşor Dan. Tudor Benga subliniază susţinerea pe care Nicuşor Dan o primeşte de la Partidul Naţional Liberal, dar şi de la opoziţia internă din USR.
 
„Doi la mână, realitatea seacă e că leadership-ul USRPLUS, in marea sa majoritate, îl urăşte pe Nicuşor. Ceea ce e cel puţin dizgraţios, ca să nu folosesc cuvinte mai tari, dat fiind că marea lor majoritate şi-au început carierele politice pe spatele muncii de peste un deceniu aĺ lui Nicusor. Leadershipul USRPLUS a făcut tot posibilul să il arunce pe Nicuşor sub autobuz în iarna 2019-2020. Faptul că nu au reuşit se datorează atât PNL-ului cât şi nouă, puţinii ametiti din opoziţia internă din USR, care am reuşit să ţinem acest ultim front în biroul naţional reunit înainte să fim spulberaţi în vara şi toamna anului trecut”, spune Benga.

Benga: Nicuşor Dan se simte dator PNL-ului

Acesta a mai spus că Nicuşor Dan se simte dator PNL-ului pentru că „fără ei îl mâncau cu fulgi cu tot şi din cursa pentru primărie băieţii care i-au suflat şi partidul”.
 
„Însă şi in 2017 jocul s-a tranşat şi pe o eroare tactică semnificativă a lui Nicuşor şi tare mi-e teamă că riscă să o repete. Şi aici este de fapt cheia întregului joc politic din Bucureşti in anii care urmează. Indiferent de relaţia personală a lui Nicusor cu leadershipul PNL şi cel al USRPLUS, el nu are altă soluţie decât să continue să balanseze între cele două. Fiindcă dacă face vreun pas decisiv în direcţia PNL-ului, şansele lui de a fi reales in 2024 se reduc dramatic. Iar asta ar fi o tragedie. Pe de o parte fiindcă eu cred sincer că Nicuşor este de departe cel mai potrivit să pună Bucureştiul pe şine iar pentru asta patru ani nu îi vor fi de ajuns. Dar şi pentru că la Bucureşti in particular , chiar şi cu premiza că vom avea alegerea primarilor în două tururi până in 2024, dacă PNL şi USRPLUS merg cu candidaţi separaţi în razboi deschis, şansa oricăruia de a bate candidatul PSD în turul doi se reduce dramatic”, a mai adăugat Tudor Benga.
 
Nu în ultimul rând, Benga le-a transmis colegilor de partid să îl susţină pe Nicuşor Dan pentru că altfel USR PLUS va avea „enorm” de pierdut în vederea alegerilor din 2024.
 
„Le sugerez eu colegilor mei din USRPLUS Bucuresti e să-si bage minţile in cap şi să facă tot ce-i de făcut ca mandatul lui Nicuşor la Primăria Generală să fie un succes fiindcă altfel USRPLUS va avea enorm de pierdut la capitală in 2024. PNL-ului îi sugerez să înceteze să joace la rupere, apărându-şi cu dinţii moşia si maniera clientelară de lucru pe unde apucă fiindcă in particular in oraşele mari modul ăsta de lucru nu mai are viitor. Iar lui Nicuşor îi sugerez să facă fix ceea ce îi cere şi Elena în analiza de mai jos, adică să conducă Primăria fix cu maximul de transparenţă şi deschidere promise şi cu cetăţeanul în centrul procesului decizional. Fiindcă singurul mod în care poate balansa eficient PNL-ul şi USRPLUS-ul pentru un mandat productiv la Primărie cât şi singurul mod în care îşi poate construi suportul necesar pentru realegere în 2024 depind complet de măsura in care reuşeşte să-şi câştige cetăţenii de partea lui în proces”, a conchis Benga. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările