Declinul unui general. Câte voturi a reuşit să adune Gabriel Oprea la alegerile pentru Camera Deputaţilor din Bucureşti

Declinul unui general. Câte voturi a reuşit să adune Gabriel Oprea la alegerile pentru Camera Deputaţilor din Bucureşti

Gabriel Oprea FOTO Inquam Photos

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne şi un fost om bun la adunat majorităţi parlamentare, a candidat ca independent în Bucureşti pentru un loc în Camera Deputaţilor. Rezultatele nu sunt tocmai îmbucurătoare - cu 796 de voturi, reprezentând 0,01% din numărul total, Gabriel Oprea a bifat un eşec deplin.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gabriel Oprea şi-a anunţat candidatura ca independent pe 1 noiembrie, declarând că a decis să candideze „la cererea militarilor şi poliţiştilor din toată ţara şi mai ales din Bucureşti”. Chiar dacă a existat cerere, prezenţa la urne în sprijinul fostului lider UNPR a lăsat de dorit.

Acesta a încercat să-şi maximizeze şansele de succes candidând pentru un loc de deputat în Bucureşti.

Gabriel Oprea a fost prefect al Capitalei, a deţinut două mandate de deputat şi unul de senator, fiind ales în Capitală şi a fost de asemenea ministru în mai multe Guverne, deţinând mai multe portofolii, inclusiv pe acela de vicepremier pentru siguranţa naţională.

În mai 2018, Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru ucidere din culpă, în dosarul deschis după moartea poliţistului Bogdan Gigină, care făcea parte din dispozitivul de însoţire a ministrului.

Alegerile parlamentare din 2020 scot la suprafaţă secretul cel mai prost  apărat de fostul vicepremier pentru siguranţă naţională: căderea sa totală în irelevanţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările