Dăncilă, atac subtil la Şerban Nicolae pe tema instalării lui Mugur Isărescu la BNR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele interimar PSD Viorica Dăncilă a lansat un atac voalat la Şerban Nicolae vineri la finalul şedinţei CEx a partidului. Întrebată dacă îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat ca guvernator BNR, în contextul în care mai mulţi social-democraţi îl critică de mai bine de doi ani, Dăncilă a mărturisit că senatorii PSD au fost convocaţi miercuri de Şerban Nicolae la o întâlnire pe acestă temă, fără ca ea dă fie anunţată.

Senatorul Şerban Nicolae a convocat miercuri o discuţie despre guvernatorul Mugur Isărescu şi a omis să o invite şi pe premierul Viorica Dăncilă. Astăzi, la finalul şedinţei CEx a PSD, preşedintele interimar al partidului a afirmat că nu şi-ar fi permis niciodată să sfideze pe cineva din Parlament absentând la vreo întâlnire şi a subliniat că nu a fost învitată la discuţia de miercuri.

„Vreau să fac o precizare. Îmi respect foarte mult colegii, îmi respect foarte mult colegele, îi repect foarte mult pe deputaţii şi senatorii din Parlamentul României. Întotdeauna am susţinut că trebuie ca Parlamentul României să fie o instituţie respectată, este cea mai democratică instituţie, reprezentanţii sunt aleşi prin votul cetăţenilor. Nu mi-aş fi permis niciodată să sfidez pe cineva din Parlament sau să nu fiu prezentă la anumite reuniuni. Nu am fost prezentă miercuri (la întâlnirea cu senatorii PSD - n.r) pentru că nu am avut o discuţie legată de acest lucru. Luni seara am discutat despre o întâlnire cu senatorii, dar nimeni nu m-a anunţat că miercuri la ora 13.00 vor o întâlnire cu premierul. Cred că e de datoria mea să fac această precizare din respect pentru cei care au participat la întâlnire şi au văzut că premierul nu este. Consider că a fost o mică inadvertenţă şi nu vreau să acuz pe nimeni”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Miercuri, Şerban Nicolae, principalul contestatar al lui Isărescu, a reafirmat că nu-l susţine pe guvernator şi că singurul lucru bun pe care l-ar putea face pentru România este să organizeze repatrierea aurului, proiect de lege iniţiat de Şerban Nicolae şi Liviu Dragnea.

„În niciun caz nu am cum să-l susţin pe domnul Isărescu. În ciuda minciunii pe care mi-a tranmis-o personal, domnul Isărescu a mai primit azi un răspuns din partea CCR: aurul României trebuie să revină în ţară“, a spus senaorul PSD Şerban Nicolae la Parlament. 

Astăzi, ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, a anunţat, vineri, după şedinţa CEx, că s-a decis susţinerea lui Mugur Isărescu pentru obţinerea unui nou mandat de guvernator al BNR.

„Nu a fost nimic tensionat, decât că este normal ca în partid să se discute aceste subiecte. Propunerea noastră este să-l susţinem pe domnul Isărescu”, a răspuns Nicolae Bădălău, vineri, după şedinţa CEx a PSD, întrebat despre alegerea noii conduceri a BNR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite