Cum explică Executivul eroarea din CV-ul lui Florin Cîţu cu privire la data de finalizare a studiilor în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a obţinut un Master of Science în Economie pe în 2002, nu în 1999, cum scrie în CV-ul postat pe site-ul Guvernului, scrie Libertatea, care prezintă răspunsurile pe această temă primite de la Universitatea de Stat din Iowa, unde a studiat şeful Executivului. Guvernul a făcut precizări referitoare la sistemul universitar din SUA, subliniind că premierul a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul.

„În situaţia în care programul masteral este complet, sistemul universitar din Statele Unite ale Americii dă posibilitatea celor care termină anii de studiu să continue cu şcoala doctorală. Este şi cazul premierului Florin Cîţu, care a terminat programul de master în cadrul Iowa State University şi, în consecinţă,  a continuat parcursul universitar cu şcoala doctorală. În timpul şcolii doctorale, odată cu parcurgerea unor etape, studentul devine eligibil pentru diploma de master. În cazul în care studiile doctorale nu sunt încheiate prin disertaţie, atunci universitatea le oferă studenţilor o diplomă de master. Pentru acurateţea informaţiei, premierul a menţionat, în CV-ul său, în cazul şcolii doctorale, că, deşi cursurile programului doctoral au fost completate, nu a mai încercat să obţină disertaţia. Este evident, prin urmare, că premierul Florin Cîţu a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul, nedorind niciun moment să inducă în eroare opinia publică cu privire la studiile sale. Faptul că premierul Florin Cîţu a obţinut diploma de master este un lucru certificat de Iowa State University, informaţie obţinută inclusiv de o parte dintre jurnalişti”, a precizat Executivul miercuri seară, conform news.ro.

Universitatea de Stat din Iowa a precizat anterior pentru ziarul Libertatea că „Florin Cîţu a obţinut un Master of Science în Economie pe 11 mai 2002” şi că datele universităţii ” nu indică faptul că a primit un titlu de doctor”. 

În CV-ul oficial, Florin Cîţu a scris că a urmat cursuri de master în perioada 1997-1999, iar din 1999 până în 2002 a urmat un program doctoral complet, fără disertaţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite