Cum explică Antonescu scăderea sa în sondaje: Guvernul este sabotat de Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este de părere că scăderea sa în sondaje este provocată, printre altele, de activitatea guvernării USL. În acelaşi timp, consideră că Guvernul Ponta este slăbit, fiind în repetate rânduri “sabotat” de preşedintele Traian Băsescu.

“O evoluţie proastă a guvernării USL este evident că scade şansele candidatului USL la Preşedinţie. Am avut sentimentul că şi prim-ministrul şi, desigur, oamenii care mai vorbesc pe lângă dânsul despre asta nutresc teama că eu nu aş fi suficient de solidar, ba chiar că aş vrea să fac greutăţi Guvernului. Nu! Sunt perfect solidar cu deciziile Guvernului pe care le cunosc ”, a declarat liderul liberal, la Realitatea TV, întrebat dacă o proastă guvernare afectează şansele candidatului USL la alegerile prezidenţiale. Totodată, el a arătat că un eventual “eşec” al premierului s-ar răsfrânge şi asupra sa.

“Dacă el nu va fi un bun prim-ministru este şi eşecul meu, este şi obrazul meu din punct de vedere politic”, a declarat Antonescu.

Liderul liberal crede că, în prezent, Guvernul este “sabotat”, dar nu din interior, de către liberali, ci de preşedintele Traian Băsescu.

“Coabitarea înseamnă de fapt mijloace prin care preşedintele Băsescu obstrucţionează, sabotează, loveşte cât poate acest Guvern şi această majoritate parlamentară fără să-l intereseze nici de binele acestei ţări, nici de nimic altceva. Situaţia se degradează, pentru că Guvernul este slăbit. Loviturile pe care Traian Băsescu le dă prin instituţii pe care le-a păstrat sub control în urma unui pact nefast, nesănătos şi cam în afara Constituţiei, ca să vorbim drept, sunt bine ţintite”, a acuzat Antonescu.

Roşia Montană face diferenţa

Datele celui mai recent sondaj CSOP, date publicităţii la 12 octombrie, arătau că preşedintele PNL se bucură de încrederea a 16% dintre respondenţi. In ce priveşte evoluţia nivelului de încredere, Antonescu a înregistrat o scădere de un procent, din luna august până în luna septembrie. Din luna aprilie a acestui an şi până în septembrie, cota de încredere obţinută de liderul liberal a scăzut de la 19 la 16 procente. De asemenea, în perioada aprilie 2013-septembrie 2013, încrederea în Guvern a scăzut de la 17 procente în luna aprilie la 13 procente în luna septembrie.

În acelaşi timp, liderul liberal a susţinut, în poziţiile publice, activitatea Guvernului, dar a criticat atitudinea Cabinetului Ponta pe tema proiectului privind exploatarea minieră de la Roşia Montană. In perioada august-septembrie, în care au debutat dezbaterile privind proiectul Roşia Montană, sondajul CSOP relevă o scădere de 2% a încrederii în Guvern, una de 4%, de la 29 la 25 de procente în cazul premierului Victor Ponta şi o scădere uşoară, de un procent, în cazul preşedintelui Senatului.

La începutul lunii octombrie, premierul Ponta susţinea că atitudinea critică a liderului PNL la adresa Guvernului face parte din strategia lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

“Pentru mine sau pentru Guvern, în ansamblu, e neplăcut, dar până la urmă e scuzabil dacă îi aduce voturi. Eu mă uit pe toate sondajele şi efectul e contrar, dar poate are domnia sa alte sondaje sau altă tactică pe care eu nu o cunosc”, explica Ponta criticile partenerului de alianţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite