CTP, despre declaraţiile lui Iohannis: O absurditate. Nu l-am crezut capabil de aşa ceva. Ce dracu' putea să-i promită Viktor Orban lui Ciolacu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis pe tema proiectului de autonomie a Ţinutului Secuiesc, precizând că şeful Statului a „forţat lovitura politică peste marginile admise”. Totodată, acesta se întreabă retoric ce ar fi putut să-i promită premierul Ungariei Viktor Orban preşedintelui interimar PSD Marcel Ciolacu pentru Ardeal.

„Nu l-am crezut capabil de aşa ceva. A intrat în zona mocirlei colorate, slinoase din politică, nu aş fi crezut că va recurge la aşa ceva. A forţat lovitura politică peste marginile admise. Putea să spună, şi ar fi fost cât se poate de corect, că PSD are un cazier încărcat în materie de trocuri cu UDMR, fiecare în scopul lui. 

Mulţi cetăţeni nu au gândit şi au spus bine le-a făcut Iohannis trădătorilor care-şi vând ţara. Asta înseamnă să nu-ţi foloseşti partea de sus a corpului. Ce interes avea PSD în acest moment să treacă acest proiect de lege? Niciunul! Mai mult decât trădător de ţară, domnul Ciolacu e tembel. Asta înseamnă o persoană delăsătoare, nu că este idiot, înseamnă un lasa-mă să te las, un ins care amână mereu. Pur şi simplu Ciolacu nu şi-a făcut treaba, e mai nou în funcţie”, a declarat vineri seară CTP într-o intervenţie la Digi24.

Mai departe, aceste se întreabă ce putea să-i promită Viktor Orban lui Ciolacu în schimbul Ardealului.

„Să gândim: cum să vândă Ardealul lui Viktor Orban. Ce îi dă el lui Ciolacu pentru Ardeal?! Ce dracu putea să promită? O absurditate! De ce a spus Iohannis aşa ceva, a urcat în această zonă a grotescului”, a adăugat gazetarul.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Preşedintele a susţinut că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri. Preşedintele a mai afirmat că această situaţie este un argument în favoarea dorinţei sale de a se ajunge la alegeri anticipate, pentru că acum în Parlament este o majoritate PSD-istă toxică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite