Cristian Tudor Popescu: ”Domnul președinte a pierdut o excepțională ocazie de a tăcea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat la România TV intervenţia lui Traian Băsescu în cazul Boldea şi spune că nu l-ar mira ca deputatul să se întoarcă în ţară şi să nu fie condamnat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la bilanţul SRI, că deputatul Mihail Boldea, fugit din ţară înainte ca justiţia să emită mandat de arestare pe numele lui, a fost localizat în Kenya.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru "Gândul", deputatul a ținut să menționeze că nu se se mai află în Kenya, ci în Congo și că nu e nevoie să fie căutat pentru că se va întoarce singur în țară.

"Nu sunt în Kenya, sunt în Congo. Am venit cu avionul în Kenya şi am plecat cu maşina în Congo. Am intrat pe internet acum şi am văzut declaraţiile lui Băsescu. Nu trebuie să mă caute ei pentru că vin eu", a spus Boldea.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la România TV declaraţia surpriză a deputatului Mihail Boldea. 

"Ceea ce a făcut domnul Boldea a fost să-l facă de râs pe domnul preşedinte, care a pierdut, vorba altui şef de stat, domnul Jacques Chirac, o excepţională ocazie de a tăcea", a spus CTP.

"Mărturia lui Boldea este relevantă în legătură cu starea în care se găsesc autorităţile statului român, de la nivelul procuraturii până la nivelul preşedintelui. Este o bătaie de joc la adresa tuturor acestor autorităţi. Traian Băsescu a avut grijă să se pună singur într-o situaţie ridicolă prin apariţia pe care a avut-o la televizor, astăzi, unde a ţinut să ne comunice că ştie el că e în Kenya domnul Boldea. Un astfel de comportament, pe care îl vedem de şapte ani la domnul preşedinte, un comportament de tipul securistoid, şi nici măcar un securist serios, un securist pârât, pentru că un securist serios nu s-ar fi apucat vreodată să facă astfel de afirmaţii la nivel public. Procedeul acesta se foloseşte în relaţii individuale. Se folosea înainte în discuţia cu interogatul: Domnule ştim şi ce lapte ai supt de la maica-ta”

CTP a precizat faptul că Traian Băsescu are același comportament încă de acum șapte ani și singurul lui scop este să obțină capital politic.

”Domnul Băsescu practică acest tip de mecanism pentru a încerca să obţină capital politic, de şapte ani, de atunci de când în timpul scandalul ostaticilor din Irak, în clipa în care au fost eliberaţi jurnaliştii răpiţi, a apărut domnul Băsescu la televizor şi a ţinut un fel de show securistic jamesbondist, de genul ce nu ştia Omar Hayssam. Eram într-o comedie de doi bani pe care domnul preşedinte a ţinut s-o ofere naţiunii", a spus Cristian Tudor Popescu la România TV.

Întrebat ce crede că se va întâmpla în momentul în care Boldea se va întoarce în țară, jurnalistul a răspuns: ”Chiar dacă Boldea vine înapoi în România, nu m-ar mira să asistăm la un alt circ în justiţia românescă, întins pe ani de zile, şi în urma căruia nici măcar să nu fie condamnat. Procuratura din România s-a compromis grav cu această ocazie".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite