Cristian Preda: Voi vota pentru Kovesi procuror european. Dacă PSD şi ALDE se pun în calea acestei numiri, confirmă natura penală a regimului lor

Cristian Preda: Voi vota pentru Kovesi procuror european. Dacă PSD şi ALDE se pun în calea acestei numiri, confirmă natura penală a regimului lor

Cristian Preda - FOTO Eduard Enea

Eurodeputatul Cristian Preda anunţă că va vota în favoarea Codruţei Kovesi pentru proziţia de procuror european, el afirmând că, dacă PSD şi ALDE se pun în calea acestei numiri, confirmă natura penală a regimului lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Voi vota în plenul PE în favoarea Laurei Codruţa Kovesi pentru poziţia de procuror european! Dacă PSD şi ALDE se pun în calea acestei numiri, nu fac decât să confirme natura penală a regimului lor”, a scris Preda pe Facebook.
 
Laura Codruţa Kovesi s-a clasat pe primul loc în selecţia pentru postul de procuror-şef european realizată de un Comitet special, fiind trimise Parlamentului European primele trei propuneri, în ordinea preferinţelor, din care legislativul urmează să aleagă şeful Parchetului European.

Fostul procuror-şef DNA este urmată de procurorii Jean – Francois Bohnert (Franţa) şi Andres Ritter (Germania).

Potrivit regulamentului de alegere al Procurorului European, numirea trebuie să aibă loc până la începutul lunii martie. Acest lucru înseamnă că Parlamentul European şi Consiliul UE trebuie să voteze până la finalul lunii candidatul care va ocupa această funcţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: