Cristian Preda cere mai multă vigilenţă din partea Comisiei Europene şi îl atacă pe premier: „Pentru Ponta, dacă ai 60% în Parlament trebuie să controlezi justiţia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda l-a criticat pe Victor Ponta pentru unele declaraţii din ultima vreme FOTO Adevărul
Cristian Preda l-a criticat pe Victor Ponta pentru unele declaraţii din ultima vreme FOTO Adevărul

Eurodeputatul PDL Cristian Preda a cerut luni seară Comisiei Europene să vegheze asupra a ceea ce el a catalogat drept „derapajul inacceptabil“ pe care îl reprezintă „campania de stigmatizare publică şi de revocare“  a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Într-o intervenţie din cadrul discursurilor de un minut din prima zi a sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg, Cristian Preda l-a criticat pe Victor Ponta pentru o serie de afirmaţii publice făcute în ultima vreme, transmite Agerpres.

Premierul român Victor Ponta a criticat decizia  unui tribunal care-l condamnă pe unul dintre aliaţii săi la guvernare, Dan Voiculescu, declarând că verdictul trebuie anulat. Victor Ponta l-a apostrofat apoi pe judecătorul Cristi Dănileţ, membru al CSM, pentru că acesta a cerut oamenilor politici să nu mai ameninţe judecători şi să nu mai conteste decizii definitive ale instanţelor. Pentru premierul de la Bucureşti, cine apără independenţa magistraţilor e adversarul său politic“, a declarat europarlamentarul PDL.

Acesta a adăugat că în ultimele zile se desfăşoară „o campanie de stigmatizare publică şi de revocare a membrilor CSM, care vor o justiţie fără subordonare politică“, iar acest demers „e sprijinit de posturile TV deţinute de politicieni“.

„Justificarea campaniei ar fi majoritatea de care dispune Guvernul după alegerile din 9 decembrie. Pentru Ponta, dacă ai 60% în Parlament trebuie să controlezi justiţia. Cer CE să vegheze la acest derapaj inacceptabil. Separaţia puterilor executivă şi judecătorească e sfidată în numele voinţei poporului“, a încheiat Cristian Preda.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite